Devojka i dvojica maloletnika ubili radio voditelja

Devojka i dvojica maloletnika ubili radio voditelja

Efikasnom akcijom pripadnika MUP za svega nekoliko sati rasvetljeno je ubistvo radijskog voditelja Luke Popova (60), i uhapšene su tri osobe.

Trenutno se na saslušanju nalaze devojka (27) i dvojica maloletnika, koji su u prisustvu tužioca priznali ubistvo.

Njih toje su pokušali da opljačkaju Popova, koji se tokom pljačke probudio i hteo da ih spreči, nakon čega su ga ubili tupim predmetom.

Popularni radio voditelj lokanih radio stanica u Čoki i Novom Kneževcu, kulturni i javni radnik, ubijen je noćas u svojoj kući u Srpskom Krsturu.

Prema nezvaničnim informacijama, on se jutros nije pojavio na poslu, a kako se nije javljao na telefon, kolege su pozvale njegovog brata, koji je otišao do Lukine kuće i zatekao nepomično bratovo telo. Takođe, nezvanično saznajemo da su na telu vidljive povrede i pretpostavlja se da je pre nego što je usmrćen, mučen.

Iz policijske uprave u Kikindi jutros su samo potvrdili ovu vest, a o detaljima će se znati nakon uviđaja, koji je u toku.

Udruženje novinara Srbije (UNS) i Društvo novinara Vojvodine (DNV) zatražili su od policije i tužilaštva da hitno otkriju okolnosti tog događaja.

UNS sa svojim ogrankom DNV traži od policije i tužilaštva "da hitno rasvetle okolnosti smrti Popova", voditelja lokalnih radio stanica u Čoki i Novom Kneževcu, saopštilo je to staleško udruženje.

Novinari koji su u Srpskom Krsturu preneli su UNS-u da još nema zvanične potvrde iz policije da je Popov ubijen kao i da uvidjaj u toku, a da će njegovo telo ujutro biti poslato na obdukciju u Novi Sad.

Oceni vest:
0
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan