Devojka skočila sa Varadinskog mosta

Devojka skočila sa Varadinskog mosta

Komandir granične policije Nebojša Janjić juče je zahvaljujući brzoj reakciji, prisebnosti i hrabrosti spasio život dvadesetdvogodišnjoj devojci koja je oko 9.20 skočila s Varadinskog mosta.

Po rečima komandira Janjića, nekoliko policajaca je videlo i sam skok, nakon čega je na policijskom pontonu nedaleko od mosta počela trka s vremenom ne bi li se devojka spasila iz vode.

"Taman sam kretao na neki sastanak, kada su kolege viknule da je devojka skočila s mosta. Kolega Petar Gvozdenović i ja smo potrčali prema čamcima, sve vreme držeći devojku u vodi na oku da nam se ne bi izgubila iz vida. Dok smo došli do čamca i startovali ga, nju je struja već nosila stotinak metara i dovela je otprilike na pravac našeg pontona", priča Nebojša Janjić.

Po njegovim rečima, dok su čamcem stigli do devojke, otprilike na pola puta između Varadinskog i Drumsko-železničkog mosta, već su primetili da devojka ostaje bez snage i da povremeno nestaje ispod površine vode.

"Tu, na sredini reke, struja je najjača i mi smo joj prišli na nekoliko metara jer smo morali da pazimo da je slučajno ne zakačimo elisama motora. Bacio sam joj pojas za spasavanje, ali ona nije imala snage da se uhvati za njega. Pokušali smo i takozvanim čakljama, ali ni za to nije mogla da se zadrži",priča komandir Janjić, dodajući da je devojka u tim trenucima delovala kao da je već bez svesti.

"Dva-tri puta nam je potonula i shvatio sam da moram skočiti po nju. Brzo sam svukao uniformu, skočio i uhvatio je oko struka i nekako joj izbacio glavu iznad površine", opisuje Janjić dramu nasred Dunava, koju je s obale i mosta posmatralo nekoliko stotina građana.

Uz pomoć kolege Gvozdenovića, koji je vozio, devojku su uspeli da ubace na čamac i dovezu do obale, gde ih je već čekala ekipa Hitne pomoći koja je devojku odvezla u Urgentni centar.

Kako je rečeno u Kliničkom centru Vojvodine, devojka je primljena bez vidljivih povreda, ali je zadržana na daljim ispitivanjima. "Drago mi je ako je prošla bez povreda jer visina Varadinske duge je oko 14 metara od površine vode i sam pad u vodu s te visine može biti vrlo opasan. Dok smo je izvlačili, video sam da se sigurno nagutala vode, ali nadam se da će s njom biti sve u redu", kaže Janjić.

Za sada nema informacija o eventualnom devojčinom motivu za skok sa mosta u Dunav, a po rečima očevidaca, ona se nije nimalo predomišljala, već je samo prekoračila ogradu i pustila se u reku.

Nebojši Janjiću ovo nije prvo dramatično spasavanje utopljenika na ovom delu Dunava jer je pre nekoliko godina bio jedan od policajaca koji su intervenisali prilikom skoka muškarca s Drumsko-železničkog mosta. Tada je nesrećni čovek s mosta pao na jedan od betonskih stubova iznad vode gde mu se jako teško moglo prići, ali je nakon nekoliko sati i nekoliko pokušaja, ipak uspešno spasen.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan