DIJETA: Namirnice koje možete da jedete pred spavanje

DIJETA: Namirnice koje možete da jedete pred spavanje

Nervozni ste, krče vam creva i rado biste uzeli neki mali zalogaj pre spavanja, ali se ne usuđujete. Ipak, postoje neke namirnice koje možete jesti pred spavanje, a neće naškoditi vašoj dijeti.

Mnogo ljudi ne može da ode na spavanje s praznim stomakom. Često se dešava da se prevrću po krevetu, krče im creva, muka im je, nervozni su.

Neki sve to i izdrže samo da se ne bi ugojili, ali većina to teško podnosi. Međutim, postoje namirnice koje ipak možete da konzumirate.

Jedan od izbora može da bude mocarela. U jednoj kuglici ima nešto manje od 100 kalorija, a čak šest grama proteina i svega gram ugljenih hidrata.

Uz sve to, unosite i kalcijum i vitamin D, a najbolje od svega je da su šanse da se prejedete minimalne ukoliko uzmete malo pakovanje od par kuglica.

Ako ne podnosite laktozu ili niste raspoloženi za mlečne proizvode, pola dlana badema ili oraha će biti od pomoći. Imaju dosta masti i kalorija, ali i proteina, vitamina E, selena, magnezijuma i ostalih dobrih stvari.

Ono na šta treba da obratite pažnju je da vaš izbor u sitne noćne sate budu namirnice bogate proteinima, a siromašna ugljenim hidratima.

 

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan