Dilema: polovni ili novi udžbenici za školu?

Dilema: polovni ili novi udžbenici za školu?

Kupovina udžbenika pred školsku godinu predstavlja dodatni izdatak u kućnom budžetu i izaziva večitu dilemu roditelja- da li kupiti polovne ili nove udžbenike.

Razlika u ceni između novih kompleta udžbenika i polovnih je za neke razrede trostruka. Spram toga, roditelji biraju gde će ih kupiti.

U Jevrejskoj ulici, u kojoj se prodaju polovni udžbenici njihova potražnja više nego velika. O tome govori radno vreme prodavaca koje je od 8 ujutro do 8 uveče.

"Povećao se broj roditelja u odnosu na prethodnu godinu. Bilo ih je tokom juna, jula, a sada ih je sve više. Za osnovnu školu cene udžbenika su od 250 dinara dok se za srednju kreću do 500 dinara", kaže Ksenija Buljaš.

Iako je na tržištu preko 70 izdavača udžbenika, iz Zavoda za udžbenike kažu da je u njihovim knjižarama potražnja za novim knjigama i dalje zadovoljavajuća.

"Već nekoliko godina cene su, što se Zavoda za udžbenike tiče, apsolutno iste. Čak smo neke i snizili. Jasno nam je kakva situacija, gledamo da cene budu prihvatljivije. 7.000 su niži razredi, a sedmi je najskuplji tu oko 16.000-17.000", kaže Dobrila Jovičić, pomoćnica direktora prodaje "Zavoda za udžbenike".

Kako biste izbegli septembarske gužve, a znate nazive izdavača i imate spisak udžbenika krenite već danas po njih.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan