Dinosaurus postao opasan, struja pretila deci

Dinosaurus postao opasan, struja pretila deci

Dino park u Novom Sadu primio je juče prve posetioce (ako izuzmemo dva sata otvorenosti nezavršenog parka 17. aprila), koji su dobili priliku da vide dinosauruse bez plaćanja karte. Međutim, zbog problema sa jednim od dinosaurusa, odnosno činjenice da je bio loše sklopljen i da je struja pretila deci, park je zatvoren pre predviđenog vremena.

Roditelji su protestvovali pred zaposlenima u parku koji su pokušali da udalje posetioce, a posle 18 sati, kada su nenadano zatvorena vrata parka, pred ulazom se s vremena na vreme moglo naći poneko uplakano dete koje nije uspelo da uđe u park.

- Rade na popravci dinosaurusa već satima. Nismo smeli da pustimo decu blizu loše sastavljenog dinosaurusa, da ne bi neko dete udarila struja. Roditelji galame, ali nama je bezbednost dece na prvom mestu – rekao je roditeljima jedan od radnika parka, najavljujući da će park danas u 10 sati biti otvoren, ali će se ulaznice plaćati.

Dakle, prema najavama radnika, koje su ujedno potvrđene u saopštenju na sajtu Dino parka, već danas  ćete plaćati ulaznicu u park – 200 dinara za decu (deca do 3 godine ne plaćaju), 300 za odrasle. To je suprotno najavama iz Gradskog zelenila, iz koga je juče stigla informacija da će 21. i 22. aprila ulaz biti besplatan, dok je za 23. april (subota) zakazano svečano otvaranje parka u 10 sati, uz bogat program.

Podsetimo, Dino park se nalazi pored Spensa sa strane Bulevara cara Lazara. Prostire se na 1,7 hektara i sadrži 24 replike dinosaurusa iz ere Mezozoika. Park je trebao da bude otvoren krajem prošle nedelje, ali je otvarenje zbog nezavršenih radova (navodno zbog kiše), odloženo za ovu subotu. Predviđeno je da mališani uživaju u mnoštvu pratećih sadržaja poput prostora ispunjenog peskom u kojem će deca moći da iskopaju fosil dinosaurusa, igraonici na otvorenom, rođendaonici, adrenalin parku i streljani, teatru i 12D bioskopu, itd. Utisci roditelja od juče su da park “nije ni blizu završen”, međutim deci, koja ni ne znaju šta je sve predviđeno u parku, je isti obezbedio svejedno dobar provod.

Prema informacijama iz saopštenja Dino parka, isti će raditi danas redovno od 10 do 20 sati, ali će ulaz biti moguć najkasnije u 19.30 sati.

Oceni vest:
3
5

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • sandra

  pre 2782 dana i 8 sati

  iako je bilo besplatno nas nisu pustili jer su se po recima devojke na ulazu , jednostavno predomislili...sramota...osta su deca uplakana...

  Oceni komentar:
  0
  3