Direktiva gradonačelnika: Postavite semafor u Rumenačkoj, ili slede smene i sankcije

Direktiva gradonačelnika: Postavite semafor u Rumenačkoj, ili slede smene i sankcije

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević reagovao je na proteste roditelja osnovaca iz škole „Dositej Obradović“ i naložio da se hitno postavi semafor na Rumenačkom putu, kako bi đaci bezbedno dolazili do škole. Ukoliko se službe ogluše o ovu direktivu, Vučević najavljuje smenjivanja i sankcionisanja odgovornih.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević nalaže svim nadležnim službama i organima da hitno reaguju i da pribave sve neophodne uslove za postavljanje semafora na Rumenačkom putu, jer je bezbednost dece važnija od bilo kakvih administrativnih procedura.

- Svedoci smo nemilih događaja u kojima je bezbednost najmlađih u saobraćaju bila ozbiljno ugrožena, a ništa nije preče od zdravlja i bezbednosti dece. Kao čovek, kao roditelj i kao gradonačelnik duboko sam potresen nedavnim dešavanjima u blizini škole „Dositej Obradović“. Nedopustivo je da se u blizini osnovne škole nalazi pešački prelaz bez semafora, kao najpouzdanije saobraćajne signalizacije. Sada javno nalažem svim nadležnim organima da se maksimalno angažuju na urgentnom postavljanju neophodne saobraćajne signalizacije i da se hitno okončaju svi administrativni procesi koji će dovesti do postavljanja semafora na tom, veoma frekventnom, pešačkom prelazu. Ne trebaju nam privremena, već trajna rešenja i zato očekujem da će svi koji imaju nadležnost nad ovim slučajem adekvatno reagovati, jer ni jedan propis nije iznad ljudskog života – rekao je gradonačelnik Vučević i dodao da će, ukoliko njegova direktiva ne bude ispoštovana u najkraćem vremenskom roku, uslediti talas smenjivanja i sankcionisanja u okviru ovlašćenja koja on kao gradonačelnik poseduje.

Podsećamo, roditelji osnovaca sa Sajlova su pokrenuli proteste, jer se na pešačkom prelazu kod Osnovne škole „Dositej Obradović“ često dešavaju saobraćajne nezgode. Najavljivali su i da decu neće puštati u školu, dok se ne postavi semafor. Pre nekoliko dana na Rumenačkom putu, nedaleko od stadiona FK „Novi Sad” u blizini pružnog prelaza, povređena je devetogodišnja devojčica. Roditelji strahuju za bezbednost svoje dece, pa protestima zahtevaju postavljanje semafora.

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan