Direktor Dečije bolnice podneo ostavku

Direktor Dečije bolnice podneo ostavku

Profesor Slobodan Grebeldinger, specijalista dečije hirurgije i vaskularne hirurgije, više nije direktor Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine.

Sa te dužnosti, na njegov lični zahtev, razrešila ga je Pokrajinska vlada. Kako je profesor Grebeldinger sam objasnio, prema redovnoj zakonskoj proceduri u februaru je istekao mandat nadzornom i upravnom odboru koji mu je pre skoro četiri godine dao mandat, zbog čega je odlučio da podnese ostavku. 

- Trenutno sledi veliki investicioni ciklus i ja jednostavnmo smatram da moram da dobijem poverenje novog nadzornog i upravnog odbora. Sv akako ću se kandidovati za direktora bolnice čim se raspiše konkurs, a oni će proceniti jesam li prethodnih godina dobro radio ili ne, pa će na osnovu toga možda ponovo da me izaberu. jako je važno da upravni odbor i direktor dobro funkcionišu, rekao je Grebeldinger.

On je napomenuo da ova ostavka nema nikakve veze sa predstojećim izborima niti sa politikom.

Umesto Grebeldingera, za vršioca dužnosti direktora Dečije bolnice imenovan jeZoran Nosović, diplomirani ekonomista, inače do nedavno pomoćnik direktora za finansijske poslove.

Prema zakonu, kada je direktor bolnice nemedicinsko osoblje, kao njegov savetnik se postavlja medicinsko lice, tako da trenutno Slobodan Grebeldinger vrši funkciju pomoćnika direktora za zdravstvo, a radi i na mestu vaskularnog hirurga.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan