Direktor Doma zdravlja "Novi Sad": Kod 92 odsto izabranih lekara može se zakazati termin danas za danas

Direktor Doma zdravlja "Novi Sad": Kod 92 odsto izabranih lekara može se zakazati termin danas za danas

Veselin Bojat, direktor Doma zdravlja "Novi Sad" kaže da je novi sistem zakazivanja kod specijalista dao svoje dobre rezultate, iako je potrebno malo ga korigovati i poboljšati.

Pre svega, takvim načinom zakazivanja došli smo do toga da se kod 92 odsto izabranih lekara može zakazati danas za danas, a kod ostalih danas za sutra eventualno prekosutra. Tako je i kod određenih specijalnosti, pre svega, ginekologa, a onda i u specijalističkim službama – kaže on.

Bojat ističe da se takvim radom pojavilo između 2.000 i 2.500 slobodnih termina, koji su u pređašnjem načinu zakazivanja, do 5. u mesecu, nestajali.

– Da li su to pacijenti koji odustanu od pregleda mi to ne znamo. Takođe dolazilo je do toga i da su se termini preklapali ili su se neki pacijenti zakazivali za skrining, a išli su na preventivni pregled ili je bila u pitanju kontrola, tako da se pacijent vodio na više lista – kaže Veselin Bojat.

Bojat za Euronews Srbija kaže da u specijalističkim službama u Domu zdravlja u Novom Sadu nema nekog manjka lekara.

 Imamo manjak u pedijatrijskoj službi i u oftalmologiji takođe. Sve manje je problema i žalbi pacijenata što znači da sistem ide u nekom dobrom pravcu. Sistem inače mora potpuno da zaživi da bismo mogli da konstatujemo da li nešto može da bude bolje i da nešto menjamo – objašnjava on.

Ističe da su problemi više tehničke prirode i da postoje periodi kada je teže dobiti kol centar zbog prevelikog interesovanja građana.

Imamo udarne termine poput ponedeljka kada imamo po 10.000 poziva. Takođe i u toku svakog dana imamo neke pikove, poput perioda od 8.30 i 10.30 sati ujutru kada se ostvari i više od 40 odsto pokušaja poziva našem kol centru, dok popodne imamo termine kada nazove samo dvadeset pacijenata u roku od dva sata i tada je mnogo lakše ostvariti vezu – pojašnjava on.

Oceni vest:
5
21

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Ma daj

  pre 340 dana i 7 sati

  Moze naravno ali ne moze da se dobije call centar ...

  Oceni komentar:
  3
  12
 • Sedi dva

  pre 339 dana i 17 sati

  A za rendgen termina nema već duže vreme. Ako nisi hitan slučaj, zaboravi na to.

  Oceni komentar:
  0
  2