Direktor NIS-a ne očekuje poskupljenje goriva u Srbiji

Direktor NIS-a ne očekuje poskupljenje goriva u Srbiji

Naftna industrija Srbije predstavila tri razvojna pravca.

Sirova nafta na svetskom tržištu poskupljuje, što se odražava i na cene na našim pumpama, a generalni direktor NIS-a Kiril Tjurdenjev, ipak, ne očekuje značajniji rast cena derivata, javio je Tanjug.

Kako je Tjurdenjev rekao za RTS, Strategija razvoja NIS-a do 2025. kompaniju uvodi u novi investicioni ciklus.

Kaže da je najvažnije to što u pančevackoj Rafineriji već grade ekološko postrojenje "Duboka prerada" koje omogućava proizvodnju mazuta bez sumpora.

To je trenutno ključni projekat NIS-a, investicija od 300 miliona evra a postrojenje će početi sa radom u trećem tromesečju 2019. godine.

- Drugi značajni pravac je očuvanje proizvodnje, želimo da nastavimo da proizvodimo naftu i gas u Srbiji, kao i regionu. Treći važan pravac je dalje unapredenje naše maloprodajne mreže – rekao je Tjurdenjev.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Petrovaradin zdravlje koncert horoskop dunav bez vode Isidor Bajić Spens štrand novi sad OK Vojvodina Srbija stanovi Kać tajne horoskopa odbojka vremenska prognoza elektrovojvodina MUP Srbije havarija na vodovodu bez struje betanija MUP bebe muzička omladina novog sada JKP Vodovod i kanalizacija isključenja struje vremenska prognoza novi sad novosadsko porodilište novosađani