DIREKTOR POLICIJE: Strože kazne za najteža krivična dela

DIREKTOR POLICIJE: Strože kazne za najteža krivična dela

Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je danas da očekuje da će tokom februara u parlamentu biti usvojene izmene zakona koje predvidaju strože kazne za najteža krivična dela, a da će se pozitivni rezultati videti već do kraja godine.

Rebić je za Radio televiziju Srbije rekao da očekuje da će donošenje izmena zakona omogućiti da sudije "pre svega poštuju predviđene rokove i da na efikasniji način vode krivične postupke", prenosi Beta.

- Do sada je posvećen rad policije i tužioca bio obesmišljen radom pravosuđa – rekao je on navodeći da su u 60 odsto slučajeva izricane minimalne kazne za najteža krivična dela, što je bila dekriminalizacija tih krivičnih dela.

Rebić je naveo da očekuje da će izmene omogućiti i efikasniji rad policije i tužilaštva i podsetio da je u proteklih nekoliko dana uhapšeno 200 osoba zbog sumnje da su počinili najteža krivična dela.

Strožu kaznenu politiku najavio je nedavno predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je rekao da se uvodi institut doživotne kazne zatvara, za one koji su počinili najteža krivična dela – za višestruke ubice, ubice dece i druga najteža krivična dela.

Tim izmenama se prediviđa i da suđenje treba da bude završeno za 12 meseci.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

štrand Elektrodistribucija Novi Sad elektrovojvodina sahrane novi sad sahrane novorođenčad JKP Vodovod i kanalizacija opens distrikt servisne informacije policija servisne informacije novi sad isključenje vode havarija na vodovodu bez struje gradsko groblje horoskop radosne vesti jkp lisje opens 2019 raspored sahrana i ispraćaja novosadsko porodilište raspored sahrana novi sad betanija lisje Spens bebe grad novi sad isključenja struje bez vode almaško groblje