Direktor RGZ-a odlikovan za odbranu od hakerskog napada

Direktor RGZ-a odlikovan za odbranu od hakerskog napada

Centar za razvoj Šajkaške odlikovao je direktora Republičkog geodetskog zavoda (RGZ) mr Borka Draškovića Krstom vožda Đorđa Stratimirovića za odbranu od hakerskog napada na informacioni sistem katastra i očuvanje infrastrukture geoprostornih podataka.

Tom prilikom, Borko Drašković je izjavio da ga Krst vožda Đorđa Stratimirovića podstiče da lakše nosi lični krst borbe za odbranu i očuvanje suvereniteta infrastrukture geoprostornih podataka Republike Srbije i da mu je izuzetna čast što odlikovan ordenom velikog srpskog vojskovođe baš u trenutku kada se naša zemlja našla u savremenom hibridnom ratu.

Drašković je rekao da je ovo još jedno priznanje naporima zaposlenih Republičkog geodetskog zavoda u ispunjenju očekivanja građana Srbije za pouzdanim i transparentnim sistemom zemljišne administracije i reformskih zadataka koje je pred RGZ postavila Vlada Republike Srbije.

Krst vožda Đorđa Stratimirovića dodeljuje Centar za razvoj Šajkaške, a ustanovljen je prošle godine povodom prenosa i sahrane posmrtnih ostataka generala i vožda Đorđa Stratimirovića u Srbiju nakon 113 godina od smrti.

Oceni vest:
1
5

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Bačvan Bačvanin

  pre 61 dan i 1 sat

  O čem' se o'de radi? Ko kome tu... šta? Za čeg'? Dakle, Đole je bio u pravu: ".... vrata ( odludnice) su šiiiirom otvorena....

  Oceni komentar:
  1
  5