Direktor Spensa podneo ostavku, svi bazeni uskoro u funkciji

Direktor Spensa podneo ostavku, svi bazeni uskoro u funkciji

Povodom novonastale situacije na zatvorenim bazenima u SPC "Vojvodina" i SC "Slana bara", u Gradskoj kući, u prisustvu velikog broja sportista i sportskih radnika koji koriste te bazene, medijima su se obratili član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin, direktor Vaterpolo kluba "Vojvodina" Marko Ćuk, sekretar Plivačkog kluba "Novi Sad" Rajka Vujić i sekretar Plivačkog kluba "Vojvodina" Mirko Srđanov.

Na samom početku, Ognjen Cvjetićanin je istakao da je Grad identifikovao problem i da su, po najhitnijem postupku, preduzete neophodne mere kako bi zatvoreni bazeni u navedenim sportskim centrima ponovo bili funkcionalni.

– Zdravlje Novosađana nam je na prvom mestu. Učinili smo sve kako bi bazen kako u SPC "Vojvodina", tako i u SC "Slana bara" ponovo bili u ispravnom stanju i kako ničije zdravlje ne bi bilo dovedeno u opasnost. Zbog toga smo kontaktirali odgovarajuće nadležne institucije i stručnjake koji se već bave rešavanjem ovog problema i za sada možemo da kažemo da je mali bazen na Spensu funkcionalan, a da će uskoro raditi i ostala dva. Ipak, moramo biti svesni činjenice da raspolažemo sa starom opremom i zbog toga bi posebno naglasio da smo prvi, na čelu sa gradonačelnikom Vučevićem pokrenuli pitanje rekonstrukcije celokupnog objekta SPC "Vojvodina" i da bi taj posao trebao da počne u maju – Cvjetićanin.

On je dodao da je Grad, vodeći računa o prioritetima, omogućio odvijanje trenažnih procesa plivačkih i vaterpolo klubova, u privatnim bazenima u Novom Sadu, kao i da se očekuje da zaposleni u čijoj je nadležnosti briga o zatvorenim bazenima snose posledice neodgovornog ponašanja, napominjući da je direktor JP SPC "Vojvodina" Milan Jarić podneo ostavku.


Prema rečima generalnog direktora vaterpolo kluba "Vojvodina" Marka Ćuka, plivači i vaterpolisti koji treniraju na bazenima na Spensu i Slanoj bari dobili su obećanje od Grada da će se preuzeti sve mere kako bi se novonastali problemi otklonili u što kraćem roku. On je dodao da je Grad obezbedio prostore, odnosno bazene, na teritoriji Novog Sada kako bi se nastavilo sa redovnim trenažnim procesom.

 Konferenciji su prisustvovali predstavnici plivačkih klkubova "Indeks", "Marlin", "Vojvodina", "Novi Sad" i "Arena", kao i predstavnici vaterpolo kluba "Vojvodina".

JARIĆ: "Izgovori i opravdanja u ovako ozbiljnoj situaciji – izlišni"

Zbog kvara dela tehničkog sistema koji je doveo do poremećaja kvaliteta vode u zatvorenim bazenima Milan Jarić podneo je ostavku na mesto generalnog direktora JP SPC "Vojvodina", javila je danas pres služba Spensa.

– Preuzimam ličnu i moralnu odgovornost za nastajanje problema s poremećajem kvaliteta vode u zatvorenim bazenima Spensa. Takođe, uprkos činjenici da nastali tehnički kvar koji je uzrokovan dotrajalošću opreme niko nije mogao predvideti, preuzimam profesionalnu odgovornost, jer, iako je grad Novi Sad sa svoje strane učinio sve da se JP SPC "Vojvodina" finansijski oporavi i obezbedi njegovo nesmetano funkcionisanje kako bi nastavio da vrši svoju funkciju važnog servisa građana Novog Sada, uz sve naše napore nisu mogli da se obezbede svi neophodni uslovi na najvišem tehničkom nivou. Kvarovi na sistemu su mogući i nepredvidivi, ali kao odgovoran čovek smatram da su izgovori i opravdanja u ovako ozbiljnoj situaciji izlišni i da je ostavka najmanje što dugujem građanima Novog Sada i onima koji su me imenovali na ovu odgovornu funkciju – naveo je Jarić.

U međuvremenu, tehničke službe Spensa danonoćno rade da sistem počne nesmetano da funkcioniše, da se uspostavi redovan režim održavanja bazena, kako bi svi Novosađani mogli bezbedno da ga koriste, kaže se u saopštenju tog javnog preduzeća.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Ja sam odavde

  pre 1073 dana i 17 sati

  Podrska za G-dina Jarica.
  Konacno da neko na drzavnoj funkciji prihvati da je odgovoran za svoj posao!
  Ovakvim coveku bih mogao poveriti i druge stvari, sa napomenom da sledeci put brze reaguje..

  Oceni komentar:
  2
  3
 • Nikola

  pre 1073 dana i 16 sati

  Podrska G-dinu Jaricu !!
  Ovo je izgleda presedan.

  Zamislite kad bi svaki drzavni cinovnik imao takav osecaj odgovornosti da kad nesto ne uradi dobro da ostavku.. Ja bih ovakvim coveku dao svoje poverenje pre nego svim politicarima kod kojih "skripi" sve moguce i nemoguce, a ne silazi im se sa pozicija. Znate, osecaj odgovornosti za svoje postupke se tesko stice i jos teze zadrzava, a G-din Jaric je dokazao prvenstveno da je covek.

  Oceni komentar:
  2
  3
 • Rade

  pre 1073 dana i 12 sati

  Podrska za g-dina Jarića!
  Na zalost, najodgovorniji covek je prozvan za " neodgovornost" .
  Gradonacelnik je dao autogol.

  Oceni komentar:
  1
  1
 • brane

  pre 1066 dana i 10 sati

  Ceo zivot idem na plivanje,sad vise na Klisu nego na Spens...99% posetilaca bazena na Klisi se ne tusira pre ulaska u bazen,čak ni nastavnica koja godinama tamo drzi fizičko ne vrati ni jednog učenika da se tusira pre ulaska u bazen.Nikad ni jedan učenik se nije istisirao pre ulaska u bazen!!!Ako nastavnici i dirketor to podrzavaju a mi stoka kakva vec jesmo onda za bolje i nismo.Jos su na bazenu na Klisi i saunu pustili u rad,i onda stoka oznojana iz saune samo uskoči u bazen.Čoveku koji naplacuje karte na bazenu i spasiocima sam skrenuo paznju da je obavezno tusiranje pre ulaska u bazen,oni si samo slegli ramenima u fazonu koga zabole...

  Oceni komentar:
  1
  2