Direktorka televizije "Kanal 9" ponovo stupila u štrajk glađu

Direktorka televizije "Kanal 9" ponovo stupila u štrajk glađu

Maja Pavlović , direktorka televizje "Kanal 9" iz Novog Sada izjavila je danas da nastavlja sa štrajkom glađu, jer država posle godinu dana od kada je privremeno prekinula štrajk, ne da nije uradila ništa, nego su stvari postale još mnogo gore.

Maja Pavlović je u pisanoj izjavi navela da odluku neću ni menjati ni odlagati, jer nema nijednu drugu opciju, a ni saborca koji bi je od štrajka odgovorio.

– Postupak pred Upravnim sudom, zbog kojeg sam štrajkovala glađu prošle godine, ni nakon skoro godinu dana, nije završen. "Kanalu 9" su otkazani praktično svi ugovori sa preduzećima ili ustanovama u kojima je vlast preuzela SNS – ukazala je Pavlović.

Ona je prošle godine, od 21. maja, štrajkovala glađu pošto je ETV ugasio signal TV "Kanal 9" zbog navodnog duga od 2,5 miliona dinara. Prema njenim rečima, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević nikad nije odgovorio ni na jedan zahtev da se održi sastanak, koji je obećan prošle godine, kako bi se našlo zakonito rešenje u vezi sa naknadama koje naplaćuju OFPS i SOKOJ.

– Umesto sastanka sa ministrom Šarčevićem, dobijamo copy-paste presude u postupcima sa SOKOJ i OFPS. Sudovi naše argumente ni ne razmatraju, niti obrazlažu, već ih odbijaju kao "irelevantne" i sada su nam izvršitelji, zbog takvih presuda, blokirali račun – navela je Maja Pavlović, te dodala da je Vrhovni kasacioni sud odbacio posebnu reviziju i neće meritorno da odluči o nezakonitom postupanju sudova, kao ni da Ustavni sud, u postupcima koje je "Kanal 9" pokrenuo u vezi sa taksama, više od tri godine ne donosi odluke.

Maja Pavlović izrazila je nadu da će premijerka Ana Brnabić podržati štrajk, kao način borbe "Kanala 9" za pravnu državu i slobodu medija.

– Volela bih da sa štrajkom počnu i Vesić, i Vulin, i Martinović, pa da vidimo ko će duže izdržati i čiji su zahtevi ispravniji: njihovi za "borbu protiv nasilja opozicije" ili naš za borbu za pravnu državu i slobodu medija – istakla je Maja Pavlović, a prenosi "Danas".

Oceni vest:
6
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • bot

  pre 1438 dana i 19 sati

  svaka cast

  Oceni komentar:
  3
  0