Direktorka TV "Kanal 9" stupila u štrajk glađu

Direktorka TV "Kanal 9" stupila u štrajk glađu

Ne želi da dozvoli da ih ugase u tišini.

Direktorka Televizije "Kanal 9" iz Novog Sada Maja Pavlović danas je započela štrajk glađu, nakon što je Preduzeće emisiona tehnika i veze (ETV) 18. maja, posle 20 godina postojanja, ugasilo signal ove lokalne TV stanice zbog duga.

- Ovo je izgleda jedini način. U ovoj državi mi imamo samo obaveze i nemamo nikakva prava, a država ima sva prava i nikakve obaveze. Posle pet inspekcijskih kontrola, dve krivične prijave, paljenja zgrade naše televizije, sada nam je ETV ugasio signal sa Crvenog Čota. Neću da dozvolim da nas ugase u tišini – poručila je Maja Pavlović u pismu u kojem je javnost obavestila da je započela štrajk glađu.

Dodala je da "Kanal 9" traži od države da im plati ono što je dužna.

- Ne mogu da dozvolim da nas ugase zbog našeg duga, a da se njihov ne računa – poručila je Maja Pavlović.

Podsetila je da je TV "Kanal 9" još 2015. godine podneo tužbu Upravnom sudu u Beogradu protiv Rešenja Regulatornog tela za elektronske medije, uz ocenu da je lokalnim televizijama nezakonito, bez ikakvog prava glasa, oduzeta lokalna i dodeljena regionalna frekvencija.

- Naknada koja im je konkursom 2008. godine određena i garantovana 16 godina, u sedmoj godini je udesetostručena, stub za predajnik koji su morali da sazidaju prilikom dobijanja dozvole, sada mogu da bace u đubre, jer je država u sedmoj godini važenja dozvole odlučila da odredi potpuno drugačija pravila – navela je Maja Pavlović i dodala da do danas nije doneta presuda u tom predmetu.

Opširnije o ovoj temi pročitajte na internet prezentaciji "Kanala 9".

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Hitna pomoć gradsko groblje elektrovojvodina Petrovaradin isključenja struje novosadsko porodilište Republički hidrometeorološki zavod vremenska prognoza servisne informacije novi sad klinika za ginekologiju i akušerstvo isključenje vode Spens Elektrodistribucija Novi Sad Vreme u Novom Sadu sahrane Isključenje struje novi sad novorođenčad jkp lisje bebe vremenska prognoza novi sad novosađani JKP Vodovod i kanalizacija javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija RHMZ raspored sahrana novi sad sremski karlovci bez vode Novo naselje betanija