Direktorka TV "Kanal 9" stupila u štrajk glađu

Direktorka TV "Kanal 9" stupila u štrajk glađu

Ne želi da dozvoli da ih ugase u tišini.

Direktorka Televizije "Kanal 9" iz Novog Sada Maja Pavlović danas je započela štrajk glađu, nakon što je Preduzeće emisiona tehnika i veze (ETV) 18. maja, posle 20 godina postojanja, ugasilo signal ove lokalne TV stanice zbog duga.

- Ovo je izgleda jedini način. U ovoj državi mi imamo samo obaveze i nemamo nikakva prava, a država ima sva prava i nikakve obaveze. Posle pet inspekcijskih kontrola, dve krivične prijave, paljenja zgrade naše televizije, sada nam je ETV ugasio signal sa Crvenog Čota. Neću da dozvolim da nas ugase u tišini – poručila je Maja Pavlović u pismu u kojem je javnost obavestila da je započela štrajk glađu.

Dodala je da "Kanal 9" traži od države da im plati ono što je dužna.

- Ne mogu da dozvolim da nas ugase zbog našeg duga, a da se njihov ne računa – poručila je Maja Pavlović.

Podsetila je da je TV "Kanal 9" još 2015. godine podneo tužbu Upravnom sudu u Beogradu protiv Rešenja Regulatornog tela za elektronske medije, uz ocenu da je lokalnim televizijama nezakonito, bez ikakvog prava glasa, oduzeta lokalna i dodeljena regionalna frekvencija.

- Naknada koja im je konkursom 2008. godine određena i garantovana 16 godina, u sedmoj godini je udesetostručena, stub za predajnik koji su morali da sazidaju prilikom dobijanja dozvole, sada mogu da bace u đubre, jer je država u sedmoj godini važenja dozvole odlučila da odredi potpuno drugačija pravila – navela je Maja Pavlović i dodala da do danas nije doneta presuda u tom predmetu.

Opširnije o ovoj temi pročitajte na internet prezentaciji "Kanala 9".

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan