"Divlji" taksisti (opet) pelješili strance za vreme Exita

"Divlji" taksisti (opet) pelješili strance za vreme Exita

Umesto 300, vožnja od Železničke stanice do Petrovaradinske tvrđave naplaćivana čak i 1.600 dinara.

Prijave građana zbog visine naplate taksi usluga u Novom Sadu Gradska uprava za inspekcijske poslove najčešće dobija tokom održavanja sajamskih i muzičkih manifestacija, a najizrazitiji slučajevi naduvavanja cena, kao po pravilu, zabeležena su tokom Exita.

Prethodnih dana, tokom trajanja muzičke fešte na Tvrđavi, pojedini taksisti, uglavnom "slobodnjaci" koji ne pripadaju nijednom novosadskom udruženju, naplaćivali su vožnju do Tvrđave i desetostruko, posebno inostranim gostima festivala.

Marija Stanojević prvi put je došla na Exit. Priča kako je htela da uzme taksi jer ne poznaje Novi Sad.

- Na železničkoj stanici sam se uputila ka prvom taksisti koga sam ugledala. On mi je rekao da će me vožnja do Tvrđave koštati 1.600 dinara. Šokirala sam se, naročito kada sam kasnije saznala da ta vožnja u normalnim okolnostima iznosi oko 300 dinara. Sreća pa je do njega stajao taksista koji vožnju naplaćuje po redovnim cenama – Marija kaže za "Novosti".


Po rečima Nikole Bošljikovića, predsednika Strukovnog udruženja taksi preduzetnika Novog Sada, koje postoji sedam godina, svi taksisti moraju da poštuju cene koje je propisao grad.

- Svake godine imamo problem i sa divljim i sa linijskim taksistima, zbog inspekcije koja ne može da obavlja detaljnu kontrolu jer joj nedostaju ljudi – kaže Bošljiković za "Novosti".

Po mišljenju regularnih taksista, Novosađani umeju da raspoznaju "dvlje" vozače taksija koji naduvavaju cene, ali navode i da su se stranci koji doputuju u naš grad već pomalo izveštili i ne daju se lako prevariti, posebno oni kojima ovo nije prva poseta Novom Sadu.

Aleksandar Petrović, direktor "SOS taksija", smatra da se na taj način kvari ugled Novog Sada, jer putnici koji u Novom Sadu imaju problema sa "divljim" taksistima, naredni put ignorišu sve taksiste.

Vozač "Pan taksija" Žarko Grujin savetuje korisnicima taksija da obavezno od taksiste traže račun na kome piše kilometraža i cena. S tim računom, ukoliko je na njemu cena veća od regularne, mogu da slučaj prijave inspekciji, navode "Novosti".

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan