Divlji taksisti ugrožavaju rad legalnih prevoznika

Divlji taksisti ugrožavaju rad legalnih prevoznika

Divlji taksisti i dalje voze u Novom Sadu, iako gradska inspekcija radi na uklanjanju takozvanih "kockica". Zbog njihovog prisustva na ulicama Novog Sada, na gubitku su svi prevoznici koji poštuju zakon, prenosi "RTV".

Divlji taksisti, bez obzira na to da li voze po gradu ili ka drugim mestima, imaju svoje mušterije.

Taksisti sa kojima su novinari "RTV" razgovarali kažu da je njihova zarada, zbog nelegalnih taksista, umanjena za 15 do 20 procenata. Zbog razlike u ceni mušterije se ne voze s njima u prigradska naselja i druge gradove, a tu su i troškovi koje legalni taksisti, za razliku od nelegalnih, imaju.

Na gubitku je i gradsko saobraćajno, a manju zaradu imaju i međugradski prevoznici. U gradskoj inspekciji kažu da rade na uklanjanju divljih taksista i tvrde da to daje rezultate.

- U 2017. godini četiri vozila smo privremeno oduzeli, tri taksi vozila su isključena iz saobraćaja, pokrenuto je 60 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka, a uručeno pet prekršajnih naloga – kaže Siniša Vujinović, glavni inspektor za saobraćaj i puteve.

U inspekciji dodaju da je od 2010. godine do sada privremeno oduzeto 213 vozila, navodeći da su svesni trenutne situacije te da ulažu maksimalne napore kako bi se to promenilo.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

bebe bez vode Vreme u Novom Sadu bez struje elektrovojvodina isključenja struje klinika za ginekologiju i akušerstvo matičar novi sad Republički hidrometeorološki zavod Nebojša Stefanović novorođenčad horoskop dnevni horoskop servisne informacije novi sad isključenje vode gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević vremenska prognoza betanija raspored sahrana i ispraćaja sahrane novi sad štrajk poštara JKP Vodovod i kanalizacija Elektrodistribucija Novi Sad horoskopski znaci Isključenje struje novosadsko porodilište jkp lisje raspored sahrana novi sad Dom zdravlja Novi Sad zodijak