Đaci "Isidorine gimnazije" nastavu privremeno pohađaju u Srednjoj mašinskoj školi

Đaci "Isidorine gimnazije" nastavu privremeno pohađaju u Srednjoj mašinskoj školi

Zbog proširenja i nadogradnje Gimnazije "Isidora Sekulić", hiljadu i sto njenih učenika nastavu od drugog polugodišta pohađa u Srednjoj mašinskoj školi, a tako će biti narednih godinu dana.

Gimnazijalcima i njihovim profesorima u Mašinskoj školi je na raspolaganju 35 učionica, zbornica, biblioteka, fiskulturna sala, kao i druge prostorije neophodne da se nastava nesmetano odvija.

Kako je za "Dnevnik" izjavila Ružica Vukobratović, direktorka Gimnazije "Isidora Sekulić", radovi bi trebalo da počnu iduće srede, nadogradnjom će ova obrazovna ustanova dobiti još pet učionica i dve biblioteke za prirodni i društveni smer, a biće uređena i fasada. Reč je o velikom i složenom poduhvatu, ali se direktorka ipak nada da će radovi biti završeni ranije, odnosno da će građevinarima ići naruku za sada blaga zima.

– Na raspolaganju su bile dve opcije. Prva je bila da deo učenika ostane u školi, a da deo bude izmešten, ali iz bezbednosnih razloga odlučili smo se za drugu mogućnost, odnosno da đaci uopšte ne borave u objektu tokom građevinskih radova. Srednja mašinska škola je odabrana jer ima kapicitet da primi više od 1.000 učenika, nastava kod njih odvija se u jednoj, prepodnevnoj smeni, i imaju na raspolaganju dovoljan broj učionica i drugih prostorija koje mogu zadovoljiti naše potrebe – objasnila je za "Dnevnik" Vukobratović, dodavši da gimnazijalci nemaju nikakve zamerke na "seobu" jer je Mašinska škola velika, lepa, uređena i čista, a pojačano je obezbeđenje na hodnicima i u dvorištu.

Oceni vest:
1
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan