Đaci Muzičke i Baletske škole započinju školsku godinu u novoj zgradi

Đaci Muzičke i Baletske škole započinju školsku godinu u novoj zgradi

Posle više od pet godina gotova je izgradnja nove zgrade Muzičke škole "Isidor Bajić" i Baletske škole. Učenici novu školsku godinu sutra započinju u modernom zdanju na Limanu 3.

Kako je Muzička škola "Isidor Bajić" objavila na svom sajtu učenici srednje škole od sutra su u novom domu muzike dok će preseljenje osnovne škole biti u dogovoru sa nastavnicima instrumenata u nekoliko narednih dana, prema detaljnom planu.

"Dragi učenici, poštovani roditelji i nastavnici! Obaveštavamo Vas, sa radošću, da se Muzička škola "Isidor Bajić" seli na novu lokaciju, na Bulevar cara Lazara", između ostalog stoji u obaveštenju škole.

Tako su, Muzička škola "Isidor Bajić" i Baletska škola posle 112 odnosno 73 godine dobile novu zgradu u svom gradu, a pored škola tu se nalazi i koncertna dvorana. Završetak radova odnosno preseljenje škola je više puta najavljivano i odlagano. Ugovor o izgradnji potpisan je u aprilu 2016. godine.

Kako je kasnilo otvaranje, tako su i troškovi izgradnje rasli. Prilikom potpisivanja ugovora rečeno je da je ukupna vrednost investicije 1,8 milijardi dinara, od čega je planirano da Grad izdvoji polovinu novca. U februaru 2020. godine, gradonačelnik Miloš Vučević je izjavio:

Do sada smo investirali dve milijarde i dve stotine miliona dinara iz budžeta grada i za ovu godinu smo izdvojili 490 miliona dinara za nastavak, a dogovorili smo i da rebalansom budžeta obezbedimo, ako bude političke stabilnosti, još 350 miliona dinara i time bismo isfinansirali celu školu − rekao je Vučević.

Oceni vest:
4
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan