Đaci od danas ponovo u klupama, ministar najavio brojne novine

Đaci od danas ponovo u klupama, ministar najavio brojne novine

U osnovnim i srednjim školama u Srbiji počela je nova školska godina. U prvi razred polazi oko 70.000 đaka. Brojne su novine koje očekuju učenike, od digitalnih učionica, do novih predmeta, jednosmenske nastave u nekim školama.

Više od 800.000 učenika vraća se u klupe. Veliki broj škola je renoviran, a oko 10.000 učionica biće digitalizovano do sredine septembra, rekao je za RTS ministar prosvete Mladen Šarčević.

Novi nastavni plan i program očekuje učenike drugog i šestog razreda, kao i đake druge godine gimnazije.

Zbog novog programa za učenike drugog i šestog razreda menjani su i udžbenici, te tako oni ove godine neće moći da ih nasleđuju od starije braće ili drugova.

Novina u predstojećoj školskoj godini je i to što će u 500 škola biti opremljeno 10.000 digitalnih učionica, a to je projekat na kome zajednički rade Ministarstvo prosvete i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Celodnevna nastava biće uvedena u 210 škola, kao pilot projekat resornog ministarstva. To znači da će deca imati samo prepodnevnu smenu, a da će nakon časova imati razne druge aktivnosti.

I ove godine za početak škole Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije najavljuje štrajk, što znači da će škole u kojima su njihovi članovi, održati skraćene časove. 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

astrologija isključenja struje skupština grada novog sada zodijak bebe magla RHMZ Isključenje struje sremska kamenica javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija raspored sahrana i ispraćaja bez vode Elektrodistribucija Novi Sad isključenja horoskop raspored sahrana novi sad elektrovojvodina dnevni horoskop zagađenje jkp lisje bez struje isključenje vode zagađenje vazduha sahrane novi sad klinika za ginekologiju i akušerstvo novosadsko porodilište JKP Vodovod i kanalizacija betanija novorođenčad servisne informacije novi sad