DJB: Novac na konkursima dobijaju "nevidljivi" ili "mediji sumnjivog profesionalnog kredibiliteta"

DJB: Novac na konkursima dobijaju "nevidljivi" ili "mediji sumnjivog profesionalnog kredibiliteta"

Novosadski odbor stranke "Dosta je bilo" (DJB) poslao je saopštenje u kom obaveštava građane da se "i ove godine, kao i deceniju unazad, na tzv. JAVNOM konkursu za sufinansiranje projekata u cilju ostvarivanja JAVNOG interesa u oblasti JAVNOG informisanja u 2022. godini, iz budžeta raspodelio značajan iznos sredstava".

Bez obzira na najave krize, otežanog funkcionisanja komunalnog sistema, stezanja kaiša, kresanja budžeta, za neke "projekte" u Gradskoj kasi se uvek nađe ponešto – primećuju iz DJB.

Oni napominju da su Novosađani, iako vlast ulaže obiljan novac, "ukoliko se sami ne snađu, uglavnom poluinformisani, a najčešće dezinformisani o svemu što je javni značaj".

Što i nije neobično, s obzirom da se na konkurse javljaju i novac dobijaju firme, organizacije i udruženja koja su u medijskoj sferi ili nevidljiva ili sumnjivog profesionalnog kredibiliteta – zaključuju iz ove stranke i kao primer navode da:

Našim novcem, lokalni režim sponzoriše: tabloid "ALO" (milion dinara), kablovsku televiziju Balkan (dva miliona dinara), Novosadsku TV koja je odavno prodata prorežimskom portalu Srbija Danas (čak pet i po miliona dinara), "Dnevnik" (pet miliona dinara), čuvenu "Golubicu" (osamsto hiljada dinara)... I tako u nedogled.

Listu dodeljenih sredstava, u celosti pogledajte OVDE.

Gradski odbor stranke "Dosta je bilo" smatra da se "tim novcem ne sufinansira nikakav javni interes". Tim novcem se, navode, "finansira propagandna mašinerija režima!"

Novosađanima je ostavljen medijski mrak i zaglušujuća tišina – zaključuju iz DJB i napominju da oni neće ćutati niti odustati, kao i da će se boriti "protiv ovakvih, i svih drugih, zloupotreba i manipulacija" i da se nadaju i veruju da neće biti jedini u toj borbi.

Oceni vest:
3
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan