DJB podnosi krivičnu prijavu protiv Kona i Ružića zbog "pokušaja da protivpravno i prinudno vakcinišu decu u školama"

DJB podnosi krivičnu prijavu protiv Kona i Ružića zbog "pokušaja da protivpravno i prinudno vakcinišu decu u školama"

Pokret "Dosta je bilo" (DJB) najavio je danas da će podneti krivične prijave za zloupotrebu službenog položaja protiv ministra prosvete Branka Ružića i člana Kriznog štaba i epidemiologa Predraga Kona zbog zagovaranja ideje da se protiv korona virusa vakcinišu deca starija od 12 godina.

– Na ovaj način ministar Ružić je zloupotrebio službeni položaj, tako što je prekoračivši granice svojih službenih ovlašćenja i istovremeno iskoristivši službeni položaj, preporučio direktorima škola da van granica svojih nadležnosti vakcinišu decu, iako je znao da za tako nešto direktori škola nemaju ovlašćenja – navode u DJB i dodaju da se time grubo krše prava deteta garantovana Ustavom, Evropskom konvencijom i Konvencijom UN o pravima deteta.

Iz DJB navode da se Ružić i Kon ponašaju protivpravno i da se njihovo ponašanje može okarakterisati kao "udruženi zločinački poduhvat sa ciljem teže i trajne povrede osnovnih prava dece, iako su svesni posledica svojih postupaka".

– Korona virus je praktično bezopasan po decu. Sa druge strane naučno je dokazano da i vakcinisani i nevakcinisani prenose virus. Potpuno je neshvatlјivo da se odlazak naše dece u školu uslovlјava vakcinacijom očigledno nepotrebnom i potpuno neispitanom vakcinom za njih. Srbija i naša deca ne smeju biti pokusni kunići belosvetske farmaceutske industrije – dodaje se u saopštenju Pokreta "Dosta je bilo".

Oceni vest:
13
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Srele

    pre 965 dana i 20 sati

    Predstava za medije, ali svakako Kon treba da krivično odgovara za sve postupke od marta 2020. godine.
    2009. se provukao kada smo spiskali milione na nepotrebne vakcine protiv svinjskog gripa, ovaj put mu ne treba dati da utekne.

    Oceni komentar:
    2
    4
  • Maks

    pre 965 dana i 11 sati

    Ko njih jos slusa pre podne jedno po podne drugo pravi cirkus Kolorado.

    Oceni komentar:
    1
    0