Đurić: Počela sanacija oštećenja na Skupštini Vojvodine

Đurić: Počela sanacija oštećenja na Skupštini Vojvodine

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić poručio je da su danas počeli radovi na sanaciji oštećenja u zgradi Skupštine Vojvodine.

Radnici koje je angažovao koncesionar "Javne garaže" započeli su sa radovima na osnovu elaborata koji je prethodno uradio Fakultet tehničkih nauka.

Radio 021 napominje da gradonačelnik nije govorio o tome koliki je obim radova i koliko će trajati.

Pre mesec dana Pokrajinska vlada je saopštila da je Fakultet tehničkih nauka izradio elaborat o nastaloj šteti i merama sanacije na delu zgrade. Analiza je pokazala da "ne postoje indikacije koje bi ukazivale na to da je objekat Skupštine nebezbedan, osim lifta čije je korišćenje zabranjeno do završetka radova na sanaciji".

Tada je navedeno i da je zaključak, na osnovu rezultata merenja, da je došlo do sleganja dela objekta usled radova na izgradnji podzmene garaže, te da je "nakon izrazitijeg sleganja u oktobru dalje sleganje stabilizovano, odnosno nije se povećavalo do vremena izrade ovog elaborata".

Predlaže se sanacija oštećenih delova objekta u zoni dilatacije i lifta. U vreme izrade ove analize nisu uočene nikakve indikacije oštećenja konstrukcije objekta Skupštine – saopštila je tada Pokrajinska vlada pozivajući se na elaborat, a prenosi 021.rs.

Podsećamo, zabrinutost zbog oštećenja zidova unutar Skupštine Vojvodine izrazile su brojne stranke i pojedinci, kao i Društvo arhitekata Novog Sada:

Društvo arhitekata Novog Sada: S razlogom smo zabrinuti za sudbinu objekata Banovine i Skupštine 

Protest kod Banovine: Novi Sad postao centar za pranje para, siromašni će postati još siromašniji (FOTO i VIDEO)

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan