Đurić: Radovi u Ulici Kraljevića Marka biće završeni pre roka

Đurić: Radovi u Ulici Kraljevića Marka biće završeni pre roka

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić obišao je Ulicu kraljevića Marka u kojoj traju radovi na izgradnji saobraćajnica sa pratećom infrastrukturom.

Trenutno se na deonici od "Maksi" diskonta u okviru stambeno-poslovnog kompleksa "Kraljev park" do Bulevara kralja Petra I izvode radovi na postavljanju asfalt betona, a nakon toga će uslediti postavljanje platformi za umirenje saobraćaja.

Rađena je deonica od Ulice kraljevića Marka od Bulevara kralja Petra I do Bulevara Jaše Tomića, za šta je iz gradskog budžeta izdvojeno 133 miliona dinara. Veoma sam zadovoljan što čujem od izvođača da će radovi biti završeni ranije od ugovorenog roka, i to već do prvog maja. Realizacijom ovog projekta ulica će biti potpuno rekonstruisana. Pored svih infrastrukturnih radova, važno je da napomenem da su postojeća stabla očuvana, a da je u saradnji sa Institutom za nizijsko šumarstvo izvršeno samo orezivanje u odnosu na stanje stabala. Postavljeno je novih 16 stubova javne rasvete sa led rasvetom, a u ovoj ulici na broju 37 nalazi se kuća koja predstavlja spomenik kulture, tako da su tokom izvođenja radova preduzete sve mere zaštite. Ulica kraljevića Marka nijednog trenutka nije bila u potpunosti zatvorena, jer smo radove izvodili po deonicama, kako ne bismo ni u jednom trenutku zatvorili saobraćajnicu u celosti – rekao je Đurić i dodao da će prema iskazanim potrebama građana, duž ulice biti postavljeno i nekoliko klupa i drugi elementi urbanog mobilijara.

Okončanjem radova koji su počeli prošle godine, ta ulica će dobiti potpuno obnovljen kolovoz, obostrane pešačke staze od behaton kocki, nove kolske ulaze, 102 parking mesta, rekonstruisanu kanalizacionu mrežu i 50 novih slivnika čime će biti omogućeno efikasno odvođenje površinskih voda sa saobraćajnih površina, poručuju iz kabineta gradonačelnika.

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan