DKCNS: Besplatno psihološko savetovalište za samohrane roditelje i decu

DKCNS: Besplatno psihološko savetovalište za samohrane roditelje i decu

Besplatno psihološko savetovalište za samohrane roditelje i savetovalište za decu dostupno je do 20. decembra u Dečijem kulturnom centru, u Ulici Ive Lole Ribara 6.

Besplatno savetovalište i psihološka podrška samohranim roditeljima se sastoji od savetodavnog rada sa samohranim roditeljima i paralelnog grupnog (po potrebi i individualnog) rada sa njihovom decom. Ovim je omogućeno i deci i roditeljima da se efikasnije suoče sa situacijom razvoda, rastave ili gubitka jednog roditelja i nauče da se uspešno prilagode na novu životnu okolnost.
 
Rad sa roditeljima:
 
Sadržaj programa Psihološke podrške samohranom roditeljstvu podrazumeva individualno savetovanje sa samohranim roditeljima (rad na definisanju odnosa roditelj-dete, definisanje i utvrđivanje trenutnih problema sa kojima se roditelj suočava i definisanje koraka za njihovo prevazilaženje, rad na asertivnosti i osnaživanju samohranih roditelja...)
 
Voditelj Psihološke podrške samohranom roditeljstvu je Vesna Premić, koordinator projekta dipl.psiholog-master, sa radnim iskustvom u obrazovanju i socijalnoj zaštiti.
 
Rad sa decom:
 
Rad sa decom podrazumeva grupni rad sa učesnicima uzrasta od sedam do 15 godina, gde će se deca putem interaktivnog radioničarskog rada upoznati sa temama specifičnim za decu jednoroditeljskih porodica te dobijati psihološku podršku i pomoć u prevladavanju poteškoća nakon i tokom razvoda, rastave ili gubitka jednog roditelja. Obrađivaće se teme usmerene na osnaživanje kapaciteta dece i razvijanje emocionalnih veština i mehanizama prevladavanja.
 
Pored radioničarskog rada, vodiće se grupna psihološka savetovanja u cilju normalizacije, pružanja podrške i formiranja sigurnog prostora gde će deca moći da iznesu svoje probleme i sumnje bez osude i straha. Neke od tema koje će se obrađivati sa učesnicima su: upoznavanje i uvođenje u temu razvoda/gubitka, definisanje, prepoznavanje i razumevanje osećanja dece, utvrđivanje identiteta i samosvesti kod deteta (bezuslovno prihvatanje), aktivno slušanje, rad na odnosu sa roditeljima, trenutni problemi i poteškoće sa kojima se suočavaju u porodici, školi i uopšte okruženju...
 
Voditelji psiholoških radionica za decu su: Jovana Trbojević i Danka Đukanović – master psiholozi, koji će kroz interaktivani radioničarski rad na pažljivo izabrane teme pružiti podršku i pomoć deci u prevlаdаvаnju poteškoćа nаkon rаzvodа roditelja.
 
Susreti će se održavati do 20. decembra, svake subote od 18 do 19:30 časova u prostorijama Dečijeg kulturnog centra. Prijave za savetovalište su obavezne.
 
Zainteresovani roditelji se mogu prijaviti preko fejsbuk stranice DKCNS, na broj telefona 069/ 633-096 ili 06 359 2559, ili preko maila na .
Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan