"DNEVNIK": Elektronska naplata karata u gradskim autobusima kreće od novembra

"DNEVNIK": Elektronska naplata karata u gradskim autobusima kreće od novembra

JGSP "Novi Sad" uvodi sistem elektronske naplate karata u autobusima, javio je novosadski "Dnevnik".

Kako navodi taj list, gradski prevoznik je zbog toga sproveo i javnu nabavku za iznajmljivanje i održavanje kompletne opreme sistema za naplatu karata u autobusima, a u tu svrhu izdvojieno je pet miliona dinara.

Na tender su se, dodaje "Dnevnik", u zajedničkoj ponudi, vrednoj 4,9 miliona, javila dva preduzeća – "Telekom Srbija" iz Beograda i "Bus Logic" iz Požarevca, s kojima će JGSP i potpisati ugovor narednih dana.

Navedene firme će imati obavezu da isporuče uređaje u roku od 60 dana od sklapanja ugovora, te se može očekivati da već od novembra takav sistem naplate vožnje počne da funkcioniše, saznaje "Dnevnik", dodajući da još uvek nisu poznati detalji o kupovini novih karata i načinu njihovog izdavanja, ali da će građani o tome na vreme biti obavešteni.

KVALITETNIJA USLUGA I EFIKASNIJA NAPLATA: Кako je navedeno u konkursnoj dokumentaciji javne nabavke, održavanje postojećih mašinice za prodaju karata koje se koriste u vozilima otežava nepostojanje rezervnih delova na tržištu kao i njihova tehnološka zastarelost. To uslovljava modernizaciju, uvođenjem uređaja s pratećim softverom, odnosno konzolom, što treba da dovede do efikasnijeg sistema naplate. Osnovni cilj je, kako piše u dokumentaciji, povećanje kvaliteta pružanja usluga korisnicima javnog gradskog, prigradskog i međumesnog prevoza putnika i efikasnosti upravljanja sistemom prevoza i nadzora nad troškovima, prenosi "Dnevnik".

Oceni vest:
10
7

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Zolt

  pre 1482 dana i 4 sata

  U Norveškoj u svakom autobusu postoji takva prodaja karata. Gurneš karticu u aparat, ukucaš broj potrebnih karata i dobiješ ih. Ništa spektakularno, samo treba znati nekada i prepisati.

  Oceni komentar:
  1
  9
 • Sasa

  pre 1482 dana i 4 sata

  A govorili su za BUS PLUS kartice u Beogradu ,kada su ih uveli,kako su namestili "žuti" svojim pajtašima posao i zaradu...
  Ko sada kome namešta posao i ko uzima procenat...
  Za to ima novac,a za renoviranje učionica u osnovnoj školi u Sremskoj Kamenici nema novca...
  Sramota...

  Oceni komentar:
  2
  19
 • Driver

  pre 1481 dan i 19 sati

  More kupite nove autobuse jer ovo sto ide gradom su tempirane bombe pitanje je samo kada i gde ce sledeci buknuti.Putnicima treba deliti PP aparate da budu u pripravnosti...Vozila krsevi teski tako nesto ni u tanzaniji ne voze...

  Oceni komentar:
  1
  29