"Dnevnik": Kompanija "Aptiv" otvara 600 novih radnih mesta u NS

"Dnevnik": Kompanija "Aptiv" otvara 600 novih radnih mesta u NS

Zbog pandemije korona virusa privreda u celom svetu suočila se s problemima u poslovanju.

Ta situacija nije zaobišla ni auto-industriju, te su pogoni mnogih fabrika koje u Srbiji proizvode komponente za ovu industriju, stupanjem na snagu vanrednog stanja u martu, praktično prestali da rade.

Među fabrikama koje su bile primorane na taj korak je i "Aptiv", kompanija koja u Srbiji posluje od 2015. Godine. Inače, "Aptiv" je multinacionalna kompanija koja posluje u 44 države, ima 126 fabrika u svetu i 160.000 zaposlenih. Ipak, po rečima supervizora u HR "Aptiv Novi Sad" Olje Mišić, tokom pandemije se, zapravo, nije radilo samo dve nedelje, a nakon toga je rad, u skladu s novonastalom situacijom, kojoj su svi morali da se prilagode, postepeno uspostavljan. Istovremeno, tokom pandemije nijedan radnik nije ostao bez posla, a po rečima Olje Mišić, svim radnicima kojima je status ugovora bio na određeno, ugovor o radu automatski je produžen, pa je tako sačuvano 410 radnih mesta, piše "Dnevnik".

Kompanija "Aptiv" u Srbiji posluje već pet godina, prva fabrika otvorena je u Novom Sadu, a od 150 radnika, koliko ih je bilo na početku, sada na posao dolazi 3.700 zaposlenih – kaže Olja Mišić i dodaje:

Osim u Novom Sadu, gde imamo dve fabrike, 2018. Godine je otvorena i fabrika u Leskovcu. U pogonima "Aptiva" proizvode se električne instalacije za auto-industriju svetskih poznatih proizvođača automobila.

Prema njenim rečima, auto-industrija se značajno oporavila od udara pandemije, a broj poslova i projekata raste. Da bi se odgovorilo na te zahteve, "Aptiv Novi Sad" planira da poveća broj zaposlenih. Već sad je dosta novozaposlenih, a novih radnih mesta biće još jer je u toj kompaniji u planu i proširenje proizvodnje

Od početka avgusta do sada potpisani su ugovori o radu s 440 novih radnika, a do kraja godine planiramo da zaposlimo još oko 600 – kazala je Mišić za "Dnevnik".

Ona napominje da se, pre nego što se s potencijalnim radnicima zasnuje radni odnos, organizuje obuka, koja traje šest dana.

U savremenom trening-centru u krugu fabrike odvijaju se i teorijska i praktična nastava, a zainteresovani da se zaposle u "Aptivu" treba da znaju da im nije potrebno ranije radno iskustvo, već samo dobra volja i želja da rade, a mi ih obučavamo i pripremamo za rad – kaže Olja Mišić i dodaje da za svoje radnike "Aptiv" obezbeđuje organizovani prevoz.

Ceo tekst pročitajte na sajtu "Dnevnika".

Oceni vest:
6
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan