"DNEVNIK": Nebojša Tubić Žabac braniće se sa slobode

"DNEVNIK": Nebojša Tubić Žabac braniće se sa slobode

Novosađaninu Nebojši Tubiću, osumnjičenom za nanošenje teških povreda sa smrtnim ishodom investitoru Spasoju Miličeviću (63), posle više od pola godine ukinuta je mera pritvora i on će se u daljem procesu braniti sa slobode, saznaje nezvanično "Dnevnik".

Kako navodi taj dnevni list, Nebojša Tubić Žabac (58) se na slobodi našao jer novosadsko tužilaštvo nije u zakonskom roku od šest meseci podiglo optužnicu u tom slučaju, te nije postojao dalji osnov ni da bude u pritvoru Okružnog zatvora na Кlisi niti u kućnom s pritvoru nanogicom – mere koje su mu ranije izricane.

Izvor "Dnevnika" predočava da je Tubić u petak, 25. maja, pušten iz pritvora Okružnog zatvora u Novom Sadu, u koji je bio vraćen nedelju dana ranije jer nije poštovao zabranu napuštanja stana bez odobrenja. Naime, utvrđeno je da je stan napuštao i bez prethodno dobijenog odobrenja, navodi novosadski list.

U nekoliko slučajeva, kako se saznaje, poverenici Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, nisu ga prilikom kontrole pronašli kod kuće. Nekoliko puta je tražio odobrenje da izađe iz stana, i to mu je svaki put omogućeno, saznaje nezvanično "Dnevnik", te dodaje da je Tubić bio viđen u gradu i kada za to nije imao dozvolu, a navodno je šetao i po jednom tržnom centru

Oceni vest:
1
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan