"DNEVNIK": Novosadski izvršitelj ne zna zbog čega je suspendovan

"DNEVNIK": Novosadski izvršitelj ne zna zbog čega je suspendovan

Na informacije iz nekih medija da je Ministarstvo pravde pred Disciplinskom komisijom iniciralo disciplinski postupak protiv jednog od 19 izvršitelja s područja Novog Sada Aleksandra Durkulića, on je za "Dnevnik" izjavio da ne može da komentariše slučaj "jer ne zna zbog čega je suspendovan".

Navodno, njemu se pripisuje da je u postupku protiv Novosađanina S. Ć. prodao njegovu celokupnu imovinu da bi namirio dug znatno manji od njene vrednosti, dok mu potom nije vratio razliku od prodaje nekretnina, i to dvadesetak miliona dinara.

- Čim budem znao više o suspenziji o kojoj su se neki mediji oglasili, ja ću vrlo rado izaći u javnost s detaljima o slučaju. Ali za sada to ne želim da komentarišem – kazao je za "Dnevnik" Durkulić.

Po pisanju nekih medija, Komora izvršitelja utvrdila je u vanrednom nadzoru da je sama prodaja imovine jednoj privatnoj firmi urađena nezakonito jer je sprovedena u roku u kojem su se još uvek mogli javiti drugi zainteresovani.

Navodno, izvršitelj se tereti i da je prodao i državinu imovinu koja uopšte nije bila u vlasništvu dužnika.

U nedavnoj izjavi za jedan beogradski dnevni list, Durkulić je potvrdio da je novac preostao od prodaje kuće još uvek kod njega.

Opširnije pročitajte ovde.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan