"DNEVNIK": Novosadski vatrogasci imaju najveći broj intervencija u celoj Srbiji

"DNEVNIK": Novosadski vatrogasci imaju najveći broj intervencija u celoj Srbiji

Vatrogasno-spasilačka brigada Novi Sad bi za teritoriju grada uskoro trebalo da dobije pet novih vatrogasaca, budući da je Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo konkurs za upis 200 polaznika za osnovnu obuku pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica na nivou cele države.

Osim toga, prenosi "Dnevnik", trenutno su na obuci i trojica vatrogasaca-spasilaca te će s njih 25 koji su se prošle godine već obučili, to pojačanje sigurno doprineti efikasnijem radu novosadskih vatrogasaca, pogotovo zbog toga što, kako saznaje taj dnevni list, Vatrogasno-spasilački bataljon Novi Sad ima najveći broj intervencija u celoj državi. 

– Mladi doprinose našem radu jer je prosek godina u brigadi dosta visok, a osim toga, zbog mnogo intervencija, opterećenje je izuzetno veliko, ne samo za vatrogasce već i za tehniku – kaže za "Dnevnik" komandant Vatrogasno-spasilačke brigade Novi Sad Stojan Milovac.

– Prošle godine je Sektor za vanredne situacije kupio nova vozila, ali na nivou cele države, nas je mnogo, a vozila malo, ali nabavka je nastavljena i ove godine. Oko 112 novih vatrogasnih kamiona treba da bude podeljeno do 2020. godine, a koliko ćemo dobiti mi, to ne znamo, ali se nadamo da ćemo dobiti i pomoć od Grada – dodaje Milovac za "Dnevnik".

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan