Dnevnik: Policajcu Grandiću tri godine za pokušaj ubistva

Dnevnik: Policajcu Grandiću tri godine za pokušaj ubistva

Policajac Miloš Grandić (34) osuđen je u Višem sudu na tri godine zatvora za krivično delo pokušaja ubistva 2014. godine u centru Novog Sad.

Predsednik veća sudija Rade Kalajdžija kazao je obrazlažući presudu da je ublažena kazna u odnosu minimalnih pet godina za ovo delo uz olakšavajuće okolnosti - odnosno neosuđivanost, ali da je nesporno utvrđeno uz dokaze i i iskaze svedoka, kao i video - snimak s mesta događaja da je okrivljeni počinio delo za koje se tereti, i to uz prekoračenje nužne odbrane, o čemu govore i nalazi sudskih veštaka. Okrivljeni koji se brani sa slobode je obavezan da plati troškove sudskog postupka, a u izdražavanje kazne uračunaće se vreme provedeno u pritvoru.

- Optuženi Grandić je mogao drugačije da reši sukob, posle svađe oko saobraćajnog incidenta. Kad je izvadio pištolj oštećeni je prestao s napadom, pa je eventualno bilo dovoljno da puca u vazduh, ako već kao obučeni policajac nije fizički rešio tu sitauaciju. Bio je u afektnom stanju besa , sposoban da shvati značaj dela, smanjeno sposoban da upravlja svojim postupcima, ali ne do bitnog stepena, utvrdili su veštaci - naveo je sudija Kalajdžija i dodao:

- Utvrđeno je da je oštećeni, prethodno udario dva puta palicom u rame Grandića i naneo mu pri tom teške telesne povrede, kao i da se okrivljeni legitimisao, ali posle repetranja službenog pištolja on je odgurivao oštećenog ka zidu, pretio da će pobiti, gde je došlo do opaljenja metka koji je okruznuo glavu oštećenog.

Dalje "Dnevnik" podseća da je po optužnici, on pokušao da liši života Dejana M. 19. januara 2014. godine, oko šest sati, u Daničićevoj ulici, pored Gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj", u centru Novog Sada.

Opširnije o ovoj temi pročitajte ovde. 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan