"Dnevnik": Vozovi preko "Žeželja" krajem marta, drumski saobraćaj u maju

"Dnevnik": Vozovi preko "Žeželja" krajem marta, drumski saobraćaj u maju

Na gradilištu novog mosta preko Dunava u Novom Sadu u toku je postavljanje železničke infrastrukture, a ukoliko se radovi budu odvijali predviđenom dinamikom, vozovi bi preko drumsko-železničkog mosta trebalo da krenu krajem marta ili početkom aprila.

Državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Imre Kern, potvrdio je ovu informaciju za "Dnevnik", navodeći da radnici nastavljaju izgradnju železničke infrastrukture i šinskog prilaza novom mostu, uprkos nepovoljnim vremenskim uslovima.

Završena je hidroizolacija, za koju su upotrebljeni novi materijali, a čim se završi izgradnja pruge preko mosta i krene železnički saobraćaj, počeće i izgradnju pristupnih saobraćajnica, da bi u maju i drumski saobraćaj bio preusmeren na novi most. Posle toga, sledi još samo demontaža starog mosta.

Da bi se aktuelni železnički saobraćaj preusmerio na novi most, bilo je neophodno montirati skretnicu na pruzi koja vodi preko montažno-demonažnog drumsko-železničkog mosta, preko kojeg se i odvija železnički saobraćaj poslednjih 18 godina, nakon rušenja Žeželjevog mosta.

S izgradnjom skretnice, stiču se uslovi za postavljanje šina do novog mosta. Državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva ističe i da je urađeno i mnogo više nasipa nego što je bilo predviđeno projektom, kao deo projekta buduće dvokolosečne brze pruge Beograd–Budimpešta.

Nakon puštanja u rad novog mosta, biće uklonjen stari montažno-demontažni drumsko-železnički most, koji je u funkciji od 2000. godine i železničkom prugom spaja dve obale Dunava kod Novog Sada.

Pokrajinska vlada je ove godine opredelila oko 790 miliona dinara za finalne radove na novom mostu, kao i za uklanjanje starog. Taj novac realizovaće se posredstvom Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine, koja je i prošle godine za gradnju novog mosta isplatila oko 800 miliona dinara.

Prvobitni rok za izgradnju, koji je dao špansko-italijanski konzorcijum "Azvi–Tadei", bio je oktobar 2013. godine.

Kompletan tekst može se pročitati na sajtu "Dnevnika".

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan