Do kraja godine biće popravljena biciklistička staza u Narodnog fronta, od Šekspirove do Balzakove

Do kraja godine biće popravljena biciklistička staza u Narodnog fronta, od Šekspirove do Balzakove

U cilju unapređenja bezbednosti biciklističkog saobraćaja, kao i promovisanja ideje o zdravom načinu života i usvajanju zdravih životnih navika Novosađana, JP Zavod za izgradnju grada realizovalo je niz aktivnosti na sanaciji biciklističkih staza u gradu. Programom održavanja objekata putne privrede ove godine je za održavanje biciklističkih staza opredeljeno 5 miliona dinara, a sva sredstva, planirana za ovu namenu, do kraja godine biće u potpunosti utrošena.

- U periodu od marta do novembra izvršeni su radovi na održavanju biciklističkih staza u Rumenačkoj ulici, gde je poporavljen kolovozni zastor, na Sentandrejskom putu, gde je izvršeno struganje i presvlačenje staze, u Industrijskoj ulici, gde je izvršena popravka ivičnjaka, tampona, uklanjanje korenja i asfaltiranje, kao i u Partizanskoj i Fruškogorskoj ulici, gde su takođe sanirana oštećenja, navode iz ZIG-a.

Planirano je da se u narednom periodu izvrše i radovi na popravci biciklističke staze na parnoj strani Ulice narodnog fronta, deonica od Šekspirove do Balzakove ulice.

- Zavod za izgradnju grada nastoji da što racionalnije iskoristi sva raspoloživa finansijska sredstva koja svakako nisu dovoljna da se odjednom reše svi problemi. Pritom se ostvaruje tesna saradnja sa mnogim udruženjima kako bi se značajnija poboljšala putna infrastruktura našeg grada, a naročito mreža biciklističkih staza, kažu iz ovog gradskog preduzeća.

Kako navode, prošle nedelje održan je sastanak sa Novosadskom biciklističkom inicijativom na kojem je ovo udruženje prezentovalo mapiranje postojećih problema na mreži biciklističkih staza u našem gradu, sa predlozima za njihovo poboljšanje, a sve u cilju lakšeg i bezbednijeg odvijanja biciklističkog saobraćaja. O svim konstruktivnim predlozima i sugestijama vodiće se računa prilikom realizacije radova na održavanju putne infrastrukture u narednom periodu.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan