Do kraja godine na šalter MUP-a bez uplatnice

Do kraja godine na šalter MUP-a bez uplatnice

Na današanjoj sednici Saveza za eUpravu NALEDA-a najavljeno je da bi trebalo da se realizacija usluga koje su u nadležnosti MUP-a do kraja godine omogući bez dostavljanja uplatnica odnosno dokaza o uplati.

Ovo je obelodanio direktor Kancelarije za IT i eUpravu Mihailo Jovanović i potvrdio da se radi na tome, a prenosi “Blic”.

Radimo sa MUP-om intenzivno da se građanima omogući da odu na šalter, a da ne donose taj čuveni "peti primerak", dokaz o generisanju svake uplatnice jer je poziv na broj važan da biste znali da li je neko izvršio uplatu. Integracijskim sistemima sigurno ćemo do kraja godine to omogućiti najpre za usluge MUP-a, a onda i za sve ostale. Fokus će u narednom periodu biti realizacija veoma važnih infrastrukturnih projekata koji će dovesti do bržeg razvoja eUprave u Srbiji kao što su povezivanje lokalnih samouprava na jedinstvenu informacionu-komunikacionu mrežu eUprave i uspostavljanje ePisarnice i eArhive. Nastojaćemo da  do 2022. godine uspostavimo novih 300 usluga eUprave koje će redovno koristiti najmanje milion i po građana i privrednika, čime će se izbeći odlasci na šaltere i podnošenje papirne dokumentacije −  rekao je Jovanović.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan