Do kraja sedmice moguća isplata novčane pomoći za treće dete u Novom Sadu

Do kraja sedmice moguća isplata novčane pomoći za treće dete u Novom Sadu

Porodice u Vojvodini u kojima se rodilo treće dete (počev od 1. januara 2013. godine) dobijaju novčanu pomoć od 12.000 dinara na mesečnom nivou. Međutim, isplata druge polovine nadoknade za treće dete u Novom Sadu kasni za mesec jun.

Kako mojnovisad saznaje, od 21. juna Pokrajinska vlada funkcioniše u novom sazivu, prilikom kojeg su formirana dva nova sekretarijata (Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo i Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova).

- Formiranje dva, sada nova sekretarijata iziskivalo je niz radnji, dobijanje novih PIB-ova, matičnih brojeva, deobu budžeta, a potom i radnje koje su vezane za planiranje i trošenje budžetskih sredstava - saznajemo iz PR službe Pokrajinske vlade.

U dosadašnjoj praksi novčana pomoć se najčešće isplaćivala na kraju meseca. S obzirom da su formalno-pravni poslovi privedeni kraju, iz Pokrajinske vlade očekuju da će isplata novčane pomoći početi do kraja ove sedmice, ali i napominju da će porodica koja je ostvarila pravo dobiti sve 24 uplate.

Oceni vest:
0
3

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Elmira

  pre 1657 dana i 2 sata

  To znaci da vise nece biti isplata krajem meseca ili kako niko nerazume ovu vest

  Oceni komentar:
  0
  2
 • Silvija Popadic

  pre 1657 dana i 27 minuta

  A zasto ne dobijamo i mi koji smo ranije rodili trece dete neku pomoc !? Nama kao ona nije potrebna ? Vece dete ima i vece potrebe....Nije fer, stvarno nije fer ! Ja vec sestu godinu (od kada sam rodila trece dete) slusam o nekakvoj pomoci, o penziji o stipendiji ...To su kojekakve gluposti. Ni kartu za strand nisam mogla da dobijem cak ni sa popustom a kamoli da ‚‚odem u penziju sa prosecnom penzijom‚‚ . Sve su to lazi... Pa ko poveruje, nek rodi trece dete !

  Oceni komentar:
  0
  0