Do nove vozačke dozvole preko interneta samo uz čitač kartica

Do nove vozačke dozvole preko interneta samo uz čitač kartica

Direkcija za elektronsku upravu Srbije podsetila je da 10. juna ističe rok za zamenu vozačkih dozvola i pozvala građane da zahteve za nove podnose preko portala "eUprava", da bi izbegli čekanje pred šalterima.

Kako "N1" prenosi, po podacima Direkcije, od početka maja je više od 3.000 građana podnelo elektronski zahtev za zamenu stare, papirne, za novu vozačku dozvolu u obliku plastične kartice.

Usluga "eVozačka" je, kako je saopšteno, jedna od kompleksnijih na portalu "eUprava" i ima "izvesna ograničenja u upotrebi". Za korišćenje te usluge neophodni su čipovana lična karta i čitač kartica.

Elektronski zahtev za izdavanje nove vozačke dozvole ne mogu da podnose građani stariji od 65 godina, zatim vozači kojima je ograničeno pravo upravljanja motornim vozilima ili im je dozvola izdata na kraći rok zbog zdravstvene nesposobnosti, kao ni oni koji pored stare, domaće, imaju i vozačku dozvolu izdatu u drugoj državi.

Procene Direkcije su da će u naredne dve sedmice više od 180.000 vozača koji još nisu započeli proceduru, podneti zahtev za izdavanje nove vozačke dozvole.

Državi portal "eUprava" radi od juna 2010. godine (http://www.euprava.gov.rs) i ima više od 800.000 korisnika.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan