Dobitnik Novembarske povelje novac od nagrade poklonio za pravljenje hranilica za bebe

Dobitnik Novembarske povelje novac od nagrade poklonio za pravljenje hranilica za bebe

Goran Crnojević, dobitnik Novembarske povelje za humanost, poklonio je materijal za pravljenje hranilica za bebe Milanu Jurkoviću, poznatijem kao Mile Stolar. U vremenu kada se najčešće priča o političkim saradnjama, ova dvojica humanitarca pokazala su da dobri ljudi moraju pomagati jedni drugima.

Goran Crnojević je za deo novca koji je dobio od Novembarske povelje, odlučio da kupi materijal za pravljenje hranilica za bebe. Ovaj humani Novosađanin, koji je sa decom na hemato-onkološkom odeljenju proveo preko 1.000 sati, kaže da ga je zadivilo to što neko ima volju da ulaže toliki trud i napor, a da pritom ništa od toga ne zarađuje.

- Pratim već neko neko vreme Miletov rad, imao sam želju da pomognem, ali ne posedujem znanje u stolarstvu. Kada se oglasio da mu je potrebna šmirgla, kako bi i dalje pomogao mnogim porodicama, odlučio sam se da mu barem u tom segmentu olakšam zaista sjajan posao - poručio je Crnojević.

Prema Goranovim rečima saradnja između dvojice humanitaraca će se najverovatnije nastaviti. - Nije u redu da čovek izdvaja i iz sopstvenog džepa, a to čini, za svoj posao. Jedan sam od mnogih koji je materijalno pomogao, ali ipak, sav rad i napor ostaje Miletov - rekao je Crnojević za portal 021.rs.

Mile Stolar je u javnost dospeo kada se na društvenim mrežama raširila objava o njegovom humanom poslu. Od materijala koji su nekome neupotrebljivi Mile pravi stolice za bebe, koje poklanja porodicama kojima su potrebne. Zahvaljujući radu humanog stolara, ali i svim humanim ljudima koji su mu pomogli, Mile je tokom 2015. godine napravio 275 stolica, čime je usrećio mnoge porodice.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Rade

  pre 2417 dana i 6 sati

  Bravo za ovog mladog čoveka, obrazovan, human i pošten...retkost danas i treba ga podržati.
  Svaka čast

  Oceni komentar:
  0
  1