Dobro jutro, Novi Sade, dobro došla zimo!

Dobro jutro, Novi Sade, dobro došla zimo!

Dobro nam došle i novosadske bebe – za poslednja 24 sata u Betaniji je iz 15 porođaja rođena 21 beba, od toga čak četiti para blizanaca i jedne trojke.

Iako smo već nazvali naš grad gradom blizanaca, ovo se baš ne događa često. Što se tiče "statistike", ovaj put su izdominirali dečaci – rođeno ih je 14, a devojčica je bilo upola manje. Trojke su, takođe – 3 dečaka; jedna porodilja je na svet donela bliznakinje, dve – blizance muškog pola, a jedna – devojčicu i dečaka.

Toliko od lepih vesti, osim za one koji vole zimu koja danas i zvanično počinje u 16.59 sati. Još uvek smo u "minusu" – trenutna temperatura u nađem gradu je -1 stepen, a najviša dnevna bi trebalo da bude 2°C. Oblačno je, ali, kako predviđaju meteorolozi, biće i sunca. 

Pobolјšanje biometeoroloških prilika doprineće smanjenju tegoba kod većine hronično obolelih. Izvestan oprez se savetuje astmatičarima, srčanim i cerebrovaskularnim bolesnicima. Moguće su meteoropatske reakcije u vidu smanjenja radne sposobnosti i depresije.  

Bez vode će biti delovi Novog Sada i Bukovca, a delovi Podbare i Sajmišta, nemaju grejanje.

Što se tiče korone, prema poslednjem preseku, u Srbiji je ponovo preko 1.000 novozaraženih (1.029), a preminuo je 31 pacijent. Zvaničan broj preminulih od Kovida-19 u Srbiji popeo se na 12.432. Na respiratorima je 121 osoba, a hospitalizovano ih je 2.370. U Novom Sadu su 19. decembra zabeležena 42 novoobolela.  

U noći između nedelje i ponedeljka izgorela su dva automobila na Podbari, a noćas je goreo hipermarket "Tempo". Novosadski vatrogasci nikako da odmore...

Juče su vas još zanimali i koji će to dani biri neradni u 2022. godini, izgleda nam je svima potrebno malo opuštanja i odmora. 

Za lep nastavak dana, zavirite u naš Navigator, pogledajte neki dobar film ili predstavu – u Pozorištu mladih čekaju vas "Tri musketara", a u SNP-u "Faust".

Obucite se dobro i samo hrabro u novi dan i u novo godišnje doba.

Oceni vest:
6
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Vojvodjanka

  pre 147 dana i 2 sata

  Lepo, bas lepo. Sve u jednom clanku. Nastavite tako

  Oceni komentar:
  0
  4
 • Kratko i slatko

  pre 147 dana i 1 sat

  Podržavam ovaj lični Dnevnik Novog Sada. Lepo izvedeno.

  Oceni komentar:
  0
  3