Dobro jutro, Novi Sade, grade crvenih nosića

Dobro jutro, Novi Sade, grade crvenih nosića

"Zima, zima – e pa šta je", ako j' -5 nije lav, "Zima, zima – pa neka je, ne boji se ko je zdrav!".

Naš čika Jova je pevao o zimi, i bio je u pravu, jer sve je lakše kad je čovek zdrav, ali u Novom Sadu je juče bilo više od 4.400 registrovanih aktivnih slučajeva korone tako da se nije sve završilo na čuvenom: "Nek mi nosić pocrveni, eto to je, to je sve!".

Gužve u kovid ambulanti na Novom naselju su velike i Dom zdravlja je apelovao na građane da se pridržavaju određenog protokola i ne žure na testiranje.

DZNS: Gužve u kovid ambulanti, na testiranje ići tri dana nakon pojave simptoma

Dobro jutro, Novi Sade, grade pred kojim je "eksplozija korone"


Situacija nije bolja ni u ostatku Srbije, gde je zabeležen ubedljivo najveći broj novozaraženih od početka epidemije. Sreća u nesreći je, bar za sada, to što omikron soj ima lakše simptome pa bolnice još uvek nisu prebukirane.

U Srbiji prvi put petocifren broj novozaraženih korona virusom 


Vratimo se vremenskoj prognozi – u sunčanom Novom Sadu danas se očekuju maksimalna dva stepena ispod nule, bez padavina. Biometeorološke prilike neće pogodovati hronično obolelim i osetlјivim osobama. Oprez se savetuje cerebrovaskularnim i srčanim bolesnicima, a u toku prepodneva i astmatičarima. Od meteoropatskih reakcija mogući su reumatski bolovi i smanjenje radne sposobnosti.  Čuvajte se poledice.


Lepe vesti stižu nam iz Betanije gde je, u periodu od 11. januara u sedam sati, do 12. januara u isto vreme, rođeno 17 beba – devet devojčica osam dečaka, od čega je jedna porodilja na svet donela blizance muškog i ženskog pola.

Struje nema u delovima Novog Sada zbog radova, a vode zbog havarija.

Do 16. januara izmenjene su trase pojedinih autobuskih linija zbog održavanja ceremonije povodom preuzimanja titule Evropske prestonice kulture, a izmenjen je i režim saobraćaja u Starom gradu.

Povodom "Dočeka oglasio se i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i najavio redukovanje događaja i posetilaca zbog loše epidemiološke situacije.

Ujedinjena novosadska opozicija je predstavila Proglas o zaštiti životne sredine, a član Gradskog veća je opomenut zbog davanja partijskih izjava.

Član Gradskog veća Milovan Amidžić kažnjen opomenom zbog kršenja zakona


Program kulturnih dešavanja pogledajte u našem Navigatoru, zagrejte se uz "Warm up" koncerte i poštujte epidemiološke mere.

Oceni vest:
6
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan