Dobro jutro, Novi Sade, grade Dočeka!

Dobro jutro, Novi Sade, grade Dočeka!

Jeste li spremni za Doček, dnevnu ili pidžama party, restoran, sedeljku ili žurku?

Sudeći po vašim odgovorima, najviše Novosađana će se, nakon dnevnih žurki, povući u svoje domove. Ipak, noć je duga i nikad se ne zna – možda se i predomislite kad vidite kako će izgledati osvetljavanje grada ili  ko će sve nastupa u Podgrađu.


Trenutna temperatura u našem gradu je 8°C, a maksimalna dnevna trebalo bi da dostigne čak 13. podeok. U toku dana smenjivaće se sunce i oblaci. I u ponoć, kao i narednih dana, nećemo ići u minus, bar što se tiče temperature.

Biometeorološke prilike su nešto povolјnije, ali se osobama sa srčanim i disajnim tegobama savetuje oprez. Kod meteoropata su mogući glavobolјa, promenlјivo raspoloženje i bolovi u mišićima. Svim učesnicima u saobraćaju se preporučuje dodatna pažnja, a posebno zbog gužvi koje se očekujuu toku dana.

Lepe vesti stižu nam iz Betanije. U periodu od 30. decembra u sedam sati, do 31. decembra u isto vreme, u ovoj ustanovi je rođeno 28 beba – 13 devojčica i  15 dečaka.

Za pre podne su najavljena isključenja struje u Petrovaradinu.

Gradske i državne institucije objavile su radno vreme za predstojeće praznike. Znamo kako će raditi Dom zdravlja "Novi Sad", SpensPoštapijace, po kom redu vožnje će nas voziti autobusi i kada nećemo morati da plaćamo parking. Pročitajte i kad će raditi veći marketi i tržni centri u Novom Sadu.

Za ponedeljak, 3. januar, najavljene su nove blokade saobraćaja u Srbiji zbog Rio Tinta, biće ih i u Novom Sadu, a izgleda i u Petrovaradinu čiji se stanovnici, između ostalog, bune i zbog nebezbednog saobraćaja, a pojedini traže i da se prekinu kulturni sadržaji u Podgrađu, "koji zatvaraju saobraćaj kroz isti, i remete život svih meštana Petrovaradina". 

Korona brojke ponovo rastu. U Srbiji je, prema poslednjem preseku, zabeleženo 1.949 novih slučajeva korone, preminula su (zvanično) 23 pacijenta, a 29. decembra u Novom Sadu su registrovana 72 novoobolela. Dr Predrag Kon je najavio povećanje broja obolelih nakon praznika. 

Ukoliko ste u potrazi za poslom, možda ga u novoj godini nađete baš među oglasima na našem portalu.

Za lep nastavak dana, zavirite u naš Navigator, koji je prepun događaja, dnevnih i noćnih žurki i svirki – na vama je samo da izaberete ono što vam najviše prija i uživate. 

Poslušajte šta su odlučili članovi benda Atheist Rap u vezi sa Novom godinom.

Oceni vest:
5
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan