Dobro jutro, Novi Sade, grade požara

Dobro jutro, Novi Sade, grade požara

U Novom Sadu je trenutno -6°C (subjektivni osećaj nam govori da je još hladnije), a temperatura, i pored toga što će biti sunčano, ni danas neće preći u plus.

Od sutra nas očekuju nešto više temperature.

Očekivana biometeorološka situacija uticaće relativno nepovolјno na većinu hronično obolelih. Oprez se savetuje srčanim i cerebrovaskularni bolesnicima, a u večernjim satima i astmatičarima. Reumatski bolovi i smanjenje radne sposobnosti su očekivani kao meteoropatske reakcije.

U periodu od 24. januara u sedam sati, do 25. januara u isto vreme, u Betaniji su rođene 22 bebe, i to 12 devojčica i 10 dečaka, od čega je jedna porodilja na svet donela bliznace muškog i ženskog pola.

Bez struje su delovi Novog Sada.

Prema poslednjem preseku, u Srbiji je zabeleženo 15.046 novozaraženih, a od Kovida-19 je zvanično preminulo 35 pacijenataU Novom Sadu je 23. januara registrovano 528 obolelih, dok je broj registrovanih aktivnih slučajeva 7.570. Iz Instituta za javno zdravlje Vojvodine napominju da su najveći broj obolelih osobe uzrasta 40 do 59 godina, kao i da se primećuje jasan porast obolelih u starijim uzrasnim grupama.

Korisna informacija je da bolovanje možete otvoriti i uz pozitivan test iz neke od privatnih laboratorija. 

Lekari polako izlaze sa optimističnim prognozama, uz upozorenje da su starije i osobe sa pridruženim bolestima i dalje veoma ugroženi.

Dr Radmilo Janković: Korona slabi, nadam se mirnom proleću


Iz preduzeća "Novi Sad – Gas" su priznali da su pogrešili i obećali brzo rešavanje problema, a ministarstvo odbrane je pozvalo mladiće rođene 2004. godine da se upišu u vojnu evidenciju, uz napomenu da to ne znači pozivanje na služenje vojnog roka.

NOVI SAD – GAS: Greška u obračunu, veći iznos zatezne kamate na računima za decembar


Sinoć su novosadski vatrogasci opet imali pune ruke posla. Uspeli su da spreče vatru da stigne do benzinske pumpe. Ovo je treći veći požar za nepune dve nedelje, a već ko zna koji od 13. decembra kada je goreo krov zgrade na Limanu. Hvala im na požrtvovanju, uz želju da imaju mnogo manje posla ubuduće.

Izgoreo napušteni objekat na Detelinari 


Mi smo se juče bavili jednom zanimljivom temom:

Šta Novosađani rade sa nameštajem koji im ne treba? 


Repertoar novosadskih bioskopa i pozorišta, kao i ostala gradska dešavanja, potražite u Navigatoru. U SNP-u su u toku "Igorovi dani" posvećeni reditelju izuzetnog talenta Igoru Vuku Torbici.

Oceni vest:
8
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan