Dobro jutro, Novi Sade, grade sa sve manje drveća, a sve više parkova

Dobro jutro, Novi Sade, grade sa sve manje drveća, a sve više parkova

U Novom Sadu su trenutno 2°C, a najviše što možemo očekivati je da temperatura u toku dana dođe do sedmog podeoka. Smenjivaće se sunce i oblaci, a meteorolozi za naredne dane najavljuju još toplije vreme.

Usled biometeoroloških prilika oprez se savetuje osobama sa respiratornim obolјenjima. Moguće su izvesne tegobe kod srčanih bolesnika, pa im se preporučuje smanjena fizička aktivnost. Od meteoropatskih reakcija mogu se javiti nervoza i smanjena radna sposobnost. Svim učesnicima u saobraćaju preporučuje se dodatni oprez.

U periodu od 2. februara u sedam sati, do 3. februara u isto vreme, u Betaniji je rođena 21 beba – 13 devojčica i osam dečaka.

Bez struje će u toku pre podneva biti delovi Novog sada i Veternika, a vode nema u delovima Rumenke i Futoga.

Korona presek

Prema poslednjem izveštaju instituta "Batut", u Srbiji je registrovan 17.851 novozaraženi, a od Kovida-19 je zvanično preminuo čak 61 pacijent. Raste i broj obolelih koji dišu uz pomoć respiratora – u sredu ih je bilo 166 (18 više nego u utorak). U Novom Sadu je 1. februara zabeleženo 1.037 novih slučajeva korone, dok je broj registrovanih aktivnih slučajeva 8.986. Iz Instituta za javno zdravlje Vojvodine napominju da se primećuje jasan porast obolelih u starijim uzrasnim grupama. U kovid bolnici na Mišeluku se broj pacijenta povećava iz dana u dan pa ih je juče bilo čak 470.

Nije vam se dopala ideja da "Gradsko zelenilo" planira potpunu rekonstrukciju Dunavskog parka, nakon prošlogodišnje kada je u celom parku ugrađen savremeni zalivni sistem. Direktor ovog preduzeća je izjavio i da nas očekuje "značajno sređivanje Futoškog parka, ali i gradnja tri nove parkovske površine". Parkovi se planiraju, neki sei izbrišu iz planova, a u Novom Sadu, umesto drveća, sve češće možete da vidite ukrasno žbunje, novoposađeno pa zapušteno i iščupano drveće, ili ono koje je po gabaritima a, samim tim, i hladu i benefitima koje nam pruža, mnogo manje nego ono na čije je mesto došlo. 


 


"Gradsko zelenilo" najavilo potpunu rekonstrukciju Dunavskog parka 


U jednom drugom javnom preduzeću – JGSP "Novi Sad" – kriza traje već duže vreme, pa je juče veliki broj vozača autobusa najavio obustavu rada od ponedeljka ukoliko im se ne povećaju plate. Direktor kaže da se radi na rešavanju problema, ali da je rok kratak. 

GSP: Vozači najavili štrajk ukoliko ne dobiju veće plate

Zbog izgradnje brze pruge, ukidaju se četiri putna prelaza u NS


U toku prethodnog dana, najveću pažnju vam je privuklo uklanjanje četiri putna prelaza u Novom Sadu, a mi smo vam preporučili gde možete da pojedete dobar burger

Za malo opuštanja pred kraj dana, zavirite u naš Navigator da vidite šta se prikazuje nu novosadskim bioskopima i pozorištima a, kao i svakog četvrtka, delimo vam dva puta po dve karte za projekciju jednog filma au Areni. Ovaj put, pratite naš Instagram nalog.

Oceni vest:
11
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan