Dobro jutro, Novi Sade, grade sa viškom planova, a manjkom vode, svetlosti i drveća

Dobro jutro, Novi Sade, grade sa viškom planova, a manjkom vode, svetlosti i drveća

Ne možemo da "pohvatamo" silne planove za rušenje i zidanje u skoro svim delovima grada, samo čujemo da je povećana spratnost, da će biti dosta parking mesta i zelenila, a kada dođe otvaranje, vidite da to baš i nije tako (osim za spratnost).

Većina porušenih kuća imala je po omanji parkić u dvorištu, a ako ne tamo, onda ispred – na ulici. Čini se da je prvi zadatak "neimara" da raščiste teren od "štetočinskog" drveća i zelenila, a ako nešto ne "počiste" pre radova, mašine će usput uništiti.


Onda ćemo čuti kako će umesto tri stabla koja su pokrivala hladom pola dvorišta stare kuće, dobiti novih deset, ma i 15, ali u hlad te krošnje možda može da stane mačka. 

Poslednji primer devastacije zelenila u Novom Sadu je uništavanje stabala na zelenoj površini kod Banovine. Izvođač radova je prvo tvrdio da će "očuvati drvored u dvoristu", da bi onda promenio to u "vratićemo u prvobitno stanje"... Naša čitateljka se pita kako vratiti u prvobitno stanje isečena debla. A "bila su tako lijepa".

Levi kesten – mrtav, desni teško ranjen 


FOTO: Hoćemo li ostati bez još jednog kestena kod Banovine? 

Problemi sa rasvetom

S druge strane, juče smo bili zatrpani informacijama da u Kovilju već devet noći ne radi ulična rasveta u više ulica, a da JKP "Stan" isto toliko obećava da će problem biti rešen.U utorak smo im i mi postavili pitanje kada Koviljčani moći normalno da šetaju ulicama, ali odgovor još nije stigao.

U Futogu rasveta noću negde ne radi, ali zato danju sija. Takođe, naša sugrađanka je sinoć postavila Megafon sa fotografijom na kojoj se vidi da ni na Sunčanom keju sinoć nije bilo osvetljenja. 

A, ti građani, ne možeš im udovoljiti, uvek se nešto bune, umesto da uživaju u tome što smo kulturna prestonica Evrope, a voda i svetlost, doći će već...

FOTO: Više ulica u Kovilju devet dana bez ulične rasvete

FOTO: I Futožani se pate sa rasvetom

FOTO: Mrkli mrak na Keju


Pošto smo spomenuli u naslovu i vodu, pored stalnih apela JKP "Vodovod i kanalizacija" da se troši namenski da ne bi došlo do restrikcija, juče je došlo do nestanka vode u celom gradu i okolnim naseljima, ali je vrlo brzo i došlo do normalizacije vodosnabdevanja.

Bez vode Novi Sad, Veternik, Futog, Budisava...

Servisne informacije

Klinici za ginekologiju i akušerstvo u Novom Sadu za poslednja 24 sata rođene su 22 beba  11 devojčica i 11 dečaka, od čega je jedna porodilja na svet donela blizance muškog, a jedna ženskog i muškog pola. Čestitamo!

Bez vode su delovi Novog Sada i Petrovaradinaa ako se zateknete u centru ili u blizini Futoške pijace i želite da se rashladite ili popijete vode, možete to učiniti na cisternama koje je "Vodovod" postavio zbog velikih vrućina.

"Vodovod" postavio cisterne sa pijaćom vodom na dva mesta u gradu  


U naredne dve nedelje, linije 42 i 43 će voziti izmenjenom trasom kroz Kisač.

GSP: Linije 42 i 43 od četvrtka menjaju trasu kroz Kisač

Korona presek

Prema poslednjem izveštaju instituta "Batut", u Srbiji je registrovano 876 novozaraženih, a od Kovida-19 zvanično nije preminula nijedna osoba. Uz pomoć respiratora diše osmoro obolelih. U Novom Sadu je 28. juna zabeleženo 25 novih slučajeva korone.

Navigator

Današnja dešavanja u gradu potražite OVDE, a ulaznice za Arenu ovaj put delimo na našem Instagram profilu.

Oceni vest:
7
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan