Dobro jutro, Novi Sade, grade u kom se nastavlja igra živaca

Dobro jutro, Novi Sade, grade u kom se nastavlja igra živaca

Nakon sastanka sa premijerkom Srbije i "ponude" koja je poljoprivednicima stigla napismeno, kako su i zahtevali, oni su zaključili da zahtevi nisu ispunjeni, osim onoga što im je ponuđeno i prvog dana.

FOTO i VIDEO: Poljoprivrednici nezadovoljni, blokada Varadinskog mosta i raskrsnice kod Banovine do 15 sati

Ukinuta zabrana izvoza svih vrsta ulja


Juče su u više navrata blokirali Bulevar Mihajla Pupina i Varadinski most, tada ste mogli i prošetati ili provozati bajs posred ovog Bulevara, a neki su sinoć odlučili i da zaigraju fudbal kod SNP-a.

 

Gradonačelnik još uvek ne komentariše događaje na društvenim mrežama, ali je jutros bio na TV Hepi da priča "o najvažnijim društveno političkim temama"  pa, ako je neko slušao, nek nam javi da li je spomenuo poslednja dešavanja u gradu.

S druge strane, predsednik Srbije se izjasnio da su neki zahtevi poljoprivrednika možda i ok, ali da država "nije ćup bez dna". 

VUČIĆ: Država se trudi da reši probleme, ali "nije to ćup bez dna" 


U komentarima ispod vesti, predložili ste mu da, umesto gradnje nacionalnog stadiona, usmere taj novac na poljoprivredu, prisetili se 600 miliona evra koji su plaćeni za Premijer ligu, silne autobuse koji su nas posetili pre samo nedelju dana, a jedna čitateljka je napisala: "Ovaj izgleda ima 2 ćupa – jedan veliiki za njega i njegove a jedan mali za nas građane". Kao što, čini se, ima dve vrste "naše dece".

Kako stvari stoje, blokade će biti nastavljene i danas, a naš savet vam je da uživate u ovim danima kada je veći deo centra pešačka (i traktorska) zona pa možemo malo i da kršimo uobičajene saobraćajne propise.


Servisne informacije

Klinici za ginekologiju i akušerstvo u Novom Sadu za poslednja 24 sata rođene su 22 bebe  11 devojčica i 11 dečaka, od čega je jedna porodilja na svet donele blizance muškog i ženskog pola. Čestitamo!

Bez struje su delovi Novog Sada, Futoga i Rakovca.

Vode nema u delovima Sremskih Karlovaca, Ledinaca i Novog Sada.

JGSP "Novi Sad" je zamolio Novosađane da imaju razumevanje za kašnjenje i nedolaske autobusa i izmene trasa zbog protesta poljoprivrednika.

GSP: Činimo sve da održimo planirani red vožnje, ali nemoguće je predvideti trase kretanja 


I, zaista, mnogi autobusi su juče naišli na blokadu i nisu mogli da se probiju pa su ostali parkirani.


Korona presek

Prema poslednjem izveštaju instituta "Batut", u Srbiji su registrovana 6.303 novozaražena, a od Kovida-19 zvanično je preminulo 15 osoba. Hospitalizovano je 680 pacijenata, a uz pomoć respiratora diše 30 obolelih.

U Novom Sadu su 10. avgusta zabeležena 243 nova slučaja korone. U Kovid bolnici na Mišeluku hospitalizovano je 175 pacijenata (juče 190), od čega je devetoro priključeno na respirator.

Dešavanja

Nakon što pogledate neki film ili odslušate koncert ili prisustvujete nekom drugom događaju iz Navigatora, možda Tribinu u Šodroš Surviver kampu koja počinje u 18.30, ukoliko bude vedra noć, pokušajte da pronađete mesto na kom nema puno gradske svetlosti, gde se nebo još uvek može lepo videti i možda ugledate zvezdu padalicu. Želja sigurno imate...

U petak na subotu vrhunac meteorskog pljuska Perseidi  

Oceni vest:
10
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Rastko

    pre 612 dana i 17 sati

    Budimo realni, Bulevar Mihajla Pupina nije saobraćajna žila kucavica i lako se može zaobići, niti je to Varadinski most. Ako su stvarno ozbiljni i ne šale se, kao što su više pita izjavili, onda treba da osvanu na E-75. Sve ostalo je mrcvarenje i nas i njih i može da traje nedeljama, ako ne i mesecima.

    Oceni komentar:
    3
    3