Dobro jutro, Novi Sade, hoće li konačno pasti... kiša?

Dobro jutro, Novi Sade, hoće li konačno pasti... kiša?

Meteorolozi kažu da hoće, i to u toku poslepodneva, i da će biti pljuskova, da će padati do sutra uveče, smanjiće se i temperatura... Ali, pošto nas je poslednjih par puta zaobišla, pljuskova je bilo, lokalnih, ali ne na našoj lokaciji, nećemo previše da se nadamo, dok ne padne.

A kiša nam je preko potrebna jer je zelenilo u Novom Sadu "izgorelo", nivo Dunava je na istorijskom minimumu, a o tome da je bez klime teško zamisliti normalno funckionisanje, ne treba da pišemo. 


Dugo najavljivani zalivni sistemi u novosadskim parkovima nisu se baš pokazali a, standardno, nije zalivano ni ostalo zelenilo u gradu. 

Nivo Dunava na istorijskom minimumu, u toku su radovi na obezbeđivanju plovnosti 

FOTO: Gde je nestao Futoški park?

FOTO: Igrokaz večite sadnje pa propadanja na hiljade stabala u Novom Sadu


Novosadski divani

Tokom vikenda, i dalje se prepričavala čuvena "nadogradnja" granja na Pozorišnom trgu... Još uvek ne znamo ko je bio "kreativac" koji je osmislio to, ali znamo da nismo mi, a ni "lažni ekolozi", kako vlast voli da zove građane koji se bore za, sada već, svako drvo, svaku reku i planinu u Srbiji. 


Reakcije na izjavu prvog čoveka našeg grada o tome da ne razume građane Srbije koji borave na letovanju u Hrvatskoj, osim iz Srbije, stizale su i iz susedne, spomenute zemlje. Tako je novinar portala Index.hr izjavio da "gosti iz Srbije u Hrvatskoj rade ono što je gradonačelniku Novog Sada najveća noćna mora", a oglasio se i istarski župan:

ISTARSKI ŽUPAN VUČEVIĆU: Evo zašto Srbi letuju u Istri

Još jedan od dokaza da se dobar glas daleko čuje, a loš još dalje. 


"Prelistavanje"

Prodati su "Navipovi" vinogradi sa sremske strane grada, a naš sjajni sugrađanin i gradska faca Želimir Žilnik dobitnik je nagrade za životno delo filmskog festivala Herceg Novi-Montenegro film festival. Čestitamo!

"Milenijum tim" kupio vinograde kod Novog Sada 

Želimir Žilnik dobitnik nagrade za životno delo u Herceg Novom


Hoće li u Novom Sadu konačno biti manje bahatog parkiranja?

Pandan "Oku sokolovom" stiže na novosadske ulice

Servisne informacije

Klinici za ginekologiju i akušerstvo u Novom Sadu za poslednjih 48 sati rođeno je 28 beba  12 devojčica i 16 dečaka, od čega je jedna porodilja na svet donele blizance muškog pola. Čestitamo!

Bez struje su delovi Novog Sada, Sremske Kamenice, Rakovca i Futoga, a vode nema u delovima Bukovca, kao i u celim naseljima Kovilj, Kać i Budisava. Na Limanima, Grbavici i centru najavaljen je blagi poremećaj u isporuci tople vode.

Od petka je delu Bulevara Jaše Tomica u kom se odvijaju radovi, dozvoljen (jednosmerni) saobraćaj. Zbog toga je došlo do izmene trase više autobuskih linija. 

Izmena režima saobraćaja i trase više autobuskih linija na Bulevaru Jaše Tomića


Nastavljeni su radovi u okolini Banovine pa su tu sada neke ulice zatvorene, a neke "slepe".

Radovi "Toplane" menjaju režim saobraćaja u delu Starog grada od petka
 

Korona presek

Prema poslednjem izveštaju instituta "Batut", u Srbiji su registrovana 4.182 novozaražena, a od Kovida-19 zvanično je preminulo devet osoba. Hospitalizovano je 680 pacijenata, a uz pomoć respiratora diše 31 oboleli.

U Novom Sadu je 6. avgusta zabeleženo 329 novih slučajeva korone. U Kovid bolnici na Mišeluku juče je bilo 195 hospitalizovanih, od čega je 11 pacijenata priključeno na respirator.

U Novom Sadu raste broj kovid pacijenata, za dan 329 novoobolelih

Preporuka

Prošetajte do Štranda i budite humani.

"Humanitarni ponedeljak" na Štrandu za Voju Đorđevića

Oceni vest:
5
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan