Dobro jutro, Novi Sade, jesu li se slegli utisci od sinoć?

Dobro jutro, Novi Sade, jesu li se slegli utisci od sinoć?

U četvrtak uveče je, uz ceremoniju u Srpskom narodnom pozorištu i spektakl ispred Banovine, Novi Sad zvanični postao Evropska prestonica kulture (EPK) za 2022. godinu.

Centralni događaj svečanog otvaranja EPK-a bila je proslava "Zeniteum :: 2022" reditelja Dragana Živadinova koja je održana ispred Banovine. 

NOVI SAD PROGLAŠEN EVROPSKOM PRESTONICOM KULTURE: Uz ceremoniju u SNP-u i spektakl ispred Banovine

Novi Sad Evropska prestonica kulture


Utisci su bili različiti, od oduševljenja do negodovanja, ali to je i uobičajeno kad se dešava nešto nesvakidašnje, a ima veze s našim najdražim gradom. Na nama je da dokažemo da smo zaslužili da dobijemo ovu laskavu titulu.

Zbog ovog događaja do 16. januara izmenjene su trase pojedinih autobuskih linija, a izmenjen je i režim saobraćaja u Starom gradu.

Ono što je vas izgleda juče zanimalo više od preuzimanja titule je činjenica da od danas Novosađani imaju na raspolaganju zatvorene bazene na Spensu i na Sajmištu, s tim da je ovaj drugi rezervisan za sportiste. A najlepša vest je da ćete na Spensu moći da se kupate i plivate besplatno, čak do 30. aprila!

ĐURIĆ: Bazen na Sajmištu od danas u u funkciji, besplatno kupanje na Spensu do 30. aprila

Raspored smena bazena na Spensu


U Betaniji je od 13. januara u 7 sati do jutros u isto to vreme rođeno 17 beba11 devojčica i šest dečaka. Posle nekog vremena kada su mahom dominirali dečaci, devojčice su danas preuzele primat. 

U periodu od 3. do 9. januara u našem gradu se, verovatno zbog završetka Božičnog posta nije venčao nijedan par.

Struje nema u delu Kisača, a bez vode su delovi Novog Sada i Petrovaradina, što zbog planiranih radova, što zbog havarija.

Prema poslednjem preseku, u Srbiji su zabeležena rekordna 13.753 novozaražena koronom, a u Novom Sadu je 12. januara bilo 946 pozitivnih testova.

Za petak je zakazana nova sednica Kriznog štaba, ali od nje se ne očekuju neki spektakularne odluke, posebno zato što je najavljeno da se raspust za osnovce neće produžavati.

Preporuka Tima za škole: Povratak vojvođanskih osnovaca u klupe od ponedeljka

Dr Bojović (UPK): Kao da živimo u "Danu mrmota"

Ukoliko vas ipak više zanimaju ekološke teme i želite da učestvujete sutra u blokadi graničnog prelaza, možete besplatno da odete u Loznicu iz Novog Sada.

Novosadski aktivisti organiziju prevoz za Loznicu na blokadu graničnog prelaza


Mi vam želimo da ostanete zdravi, a ako posećujete kulturna dešavanja, da budete odgovorni i da se pridržavate epidemioloških mera. 

Oceni vest:
9
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Čekajući bolje dane

  pre 133 dana i 17 sati

  Retki su dani kada možemo reći "Dobro jutro, Novi Sade!".
  Evo danas, požar i pijana udarila 4 automobila.
  A ostalim danima, havarije i isključenja, punjenje Mišeluka bolesnim.
  Čekajući vetar, da oduva zagađenja sa Novog Sada.

  Oceni komentar:
  4
  13
 • Gari021

  pre 133 dana i 16 sati

  Bogami baš se slegao utisak (kao posle kile masnog bureka)... Prestonica kulture otvorena tačno ispod slike radikalnog vojvode. Ako to nije kulturna avangarda, ja ne znam šta je, prosto prelepo (nadam se da je očigledna ironija)...

  Oceni komentar:
  3
  22
 • Danijel

  pre 133 dana i 8 sati

  Ja mislim da su oni snimali skrivenu kameru?

  Oceni komentar:
  1
  6