Dobro jutro, Novi Sade, pretpraznični grade!

Dobro jutro, Novi Sade, pretpraznični grade!

Trenutna temperatura u našem gradu je 6°C, a maksimalna dnevna neće preći 7. podeok. Oblačno je i do sutra verovatno nećemo videti sunce.

Biometeorološke prilike ne pogoduju hroničnim bolesnicima, naročito tokom jutarnjih sati. Poseban oprez se, u mestima sa maglom u prepodnevnim časovima, savetuje astmatičarima, reumatičarima i osobama sa srčanim tegobama. Od meteoropatskih reakcija mogući su promenlјivo raspoloženje, glavobolјa i nesanica.

Lepe vesti stižu nam iz Betanije. U periodu od 29. decembra u sedam sati, do 30. decembra u isto vreme, u ovoj ustanovi je rođena 21 beba – osam devojčica i  11 dečaka.

Najavljena su isključenja struje u Novom Sadu i Sremskoj Kamenici, a bez vode su i dve ulice Petrovaradinu, kao i Popovica i Paragovo i naselje Vojinovo.

Gradske i državne institucije, jedna po jedna, objavljuju radno vreme za predstojeće praznike. Znamo kako će raditi Dom zdravlja "Novi Sad", SpensPošta, pijace, po kom redu vožnje će nas voziti autobusi i kada nećemo morati da plaćamo parking. 

Pomoć od države u februaru će dobiti mladi od 16 do 30 godina – po 100 evrića, a već od 1. januara porodice će dobijati po dodatnih 100.000 dinara za drugo i treće novorođeno dete. Neko bi rekao da se predizborna kampanja zahuktava, ali u stvari, to je zato što nam super ide.

Korona brojke ponovo rastu. U Srbiji su, prema poslednjem preseku, zabeležena 1.804 nova slučaja korone, preminulo je (zvanično) 20 pacijenata, a 27. decembra u Novom Sadu je registrovano 70 novoobolelih, 16 više nego prethodnog dana, a skoro dvostruko više nego dva dana ranije. Dr Predrag Kon je najavio povećanje broja obolelih nakon praznika. 

Ukoliko ste u potrazi za poslom, možda ga u novoj godini nađete baš među oglasima na našem portalu.

Za lep nastavak dana, zavirite u naš Navigator, pogledajte neki dobar film ili predstavu, kupite nešto na "Totalnoj novogodišnjoj rasprodaji umetnosti" i za trenutak zaboravite na sumornu svakodnevicu. U klubovima i kafićima je već počelo zagrevanje za novogodišnju noć, a u Pozorištu mladih biće "Prednovogodišnji debakl".

Svuda su gužve – u prodavnicama, u saobraćaju... Pokušajte da ostanete mirni i da srećni uđete u poslednji dan u ovoj godini. 

Oceni vest:
7
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan