Dobro jutro, Novi Sade, srećan ti rođendan!

Dobro jutro, Novi Sade, srećan ti rođendan!

U Novom Sadu su trenutno 2°C, a najviše što možemo očekivati je da temperatura u toku dana dođe do četvrtog podeoka. Uz smenjivanje sunca i oblaka, posle podne je moguća i susnežica.

Očekivane biometeorološke prilike izazvaće uobičajene tegobe kod većine hronično obolelih. Oprez se savetuje astmatičarima i srčanim bolesnicima. Kod meteoropata su mogući reumatski bolovi i nesanica. Učesnicima u seobraćaju se preporučuje pojačana pažnja.

U periodu od 31. januara u sedam sati, do 1. februara u isto vreme, u Betaniji je rođeno 25 beba – 13 devojčica i 12 dečaka. Svim bebama rođenim na Dan Novog Sada 1. februara Grad poklanja 300.000 dinara.

Kad smo već kod poklona, svi Novosađani će danas biti u mogućnosti da se besplatno voze autobusom, plivaju na gradskim bazenima, kližu se, parkiraju ili da uživaju u manifestacijama i programima gradskih ustanova kulture. Sve to zato jer je 1. februara 1748. godine Novi Sad  proglašen slobodnim kraljevskim gradom. Pa srećno ti bilo, najdraži grade, čuvaj sebe i nas! 

Podsećamo vas da je do sutra u 20 časova, zbog proslave, izmenjen režim saobraćaja u centru, a delovi grada će biti bez struje zbog radova. 

Povodom Dana Grada, u utorak besplatno parkiranje, autobuski prevoz, klizanje... 

Jedinstvena proslava Dana Grada – Evropske prestonice kulture

Otvorene dve izložbe povodom Dana Grada


Prema poslednjem preseku, u Srbiji su registrovana 15.352 novozaražena, a od Kovida-19 je zvanično preminulo čak 59 pacijenataU Novom Sadu je 30. januara zabeleženo 507 novobolelih, dok je broj registrovanih aktivnih slučajeva 8.494. Iz Instituta za javno zdravlje Vojvodine napominju da se primećuje jasan porast obolelih u starijim uzrasnim grupama. U kovid bolnici na Mišeluku se broj pacijenta povećava iz dana pa ih je danas čak 455 što je za 28 hospitalizovanih više nego juče.

DIREKTORKA "BATUTA": U narednih 10 dana očekuje se najveći intenzitet virusa


Iako je korona u velikom zamahu, postoje načini da se zabavite i opustite i na siguran način, a jedan od njih je da događaj bude na otvorenom pa vam preporučujemo da posetite Kineski festival svetla koji je otvoren juče. Ulaz za posetioce festivala je besplatan, a lampioni će biti paljeni svakog dana u 17 časova.

FOTO i VIDEO: Kineski festival svetla otvoren u Limanskom parku


Ako želite da pogledate neku dobru predstavu ili film, zvirnite u naš Navigator, a mi vas, u skladu sa datumom, podsećamo na našu anketu i izboru za "najnovosadskiju" pesmu svih vremena. Uživajte!  

MUZIČKA ANKETA: Izabrali smo "najnovosadskiju" pesmu svih vremena

Oceni vest:
8
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan