Dobro jutro, Novosađani, da li ste i Vojvođani?

Dobro jutro, Novosađani, da li ste i Vojvođani?

U subotu počinje popis stanovništva...

Svi mi koji smo verovali da će proteći kao i prethodni, žestoko smo se prevarili. Iz nekog razloga, mnogi građani Srbije na njega ne gledaju blagonaklono i već imaju "scenario" šta će tražiti od popisivača kad im se pojave na vratima. 

Dobro jutro, Novosađani, da li se "bojite" popisivača?


Oni drugi, koji smatraju da je popis nešto normalno, što se na našem tlu događa od prve polovine 19. veka, mirno čekaju popisivače, a u odluci oko pojedinih izjašnjavanja, savetuju ih i neka udruženja.

Tako Vojvođanski klub poziva građane Vojvodine i sve one koji se tako osećaju, da se na popisu  izjasne "nadnacionalno, kao Vojvođani". Oni poručuju da čak i ako građani ne budu mogli da se izjasne ovako, postoji kategorija "regionalna pripadnost" iz koje će biti jasno da "velika većina građana koji su se izjasnili po regionalnoj pripadnosti pripadaju upravo Vojvođanima".

Što se tiče veroispovesti, Ateisti Srbije ohrabruju svoje istomišljenike da jasno i glasno kažu šta su.

VK: Na popisu se slobodno se izjasnite kao Vojvođani; Ateisti Srbije: Znamo ko smo i ne stidimo se da to i kažemo

Sve što ste hteli da znate o popisu možete pitati na broj info-centra:

Popis 2022: Počeo sa radom info-centar


Hronika

Juče smo imali vesti o čak tri hapšenja u Novom Sadu. Prvo je neki fin Beograđanin uhapšen sa priličnom količinom oružja, onda smo saznali da je jedna građevinska firma dva puta naplatila radove u "Srbijagasu" i protivpravno došla do više od 22 miliona dinara, a potom i da je naš sugrađanin utajio porez i oštetio budžet Srbije za tričava 192 miliona. Pa se vi posle pitate odakle toliko skupih automobila na ulicama.

Beograđanin uhapšen u NS, u automobilu imao pištolje, bodeže, noževe, ključeve od različitih vozila...

Uhapšene tri osobe iz Novog Sada jer su oštetile "Srbijagas"

HAPŠENJE: Novosadski privatnik oštetio budžet Srbije za 192 miliona 


Servisne informacije 

Klinici za ginekologiju i akušerstvo u Novom Sadu za poslednjia 24 sata rođeno je 30 beba  13 devojčica i 17 dečaka. Čestitamo!

Struje nema u delovima Novog Sada, a bez vode je Dositejeva ulica.

Zbog radova na Futoškom putu "dvojka" će voziti drugačijom trasom do 14. oktobra. 

GSP: "Dvojka" od utorka menja trasu zbog radova


Sajam

Za vreme održavanja 54. Međunarodnog sajma lova i ribolova i Sajma ekologije pod naplatom je oko 1.000 parking mesta u okolini Novosadskog sajma, a ako od kuće ponesete npr. 10 kg hartije ili 30 plastičnih čepova ili pet limenki ili litru korišćenog jestivog ulja... možete osvojiti besplatne ulaznice, a možda i neki poklon.

Organizacija parkinga za vreme trajanja LORIST-a

Reciklirajte i osvojite ulaznice za sajam


Korona presek

Prema poslednjem izveštaju instituta "Batut", u Srbiji je registrovano 2.747 novozaraženih, a od Kovida-19 zvanično je preminulo 14 osoba. Hospitalizovano je 440 pacijenata, a uz pomoć respiratora diše 29 obolelih.

U Novom Sadu je 27. septembra zabeleženo 95 novih slučajeva korone. U Kovid bolnici na Mišeluku juče je na lečenju bilo 90 pacijenata, od kojih je 11 zahtevalo primenu mehaničke ventilacije.

Navigator

Novom Sadu danas imamo promocije knjiga, svirke, filmove i predstave pa ...uživajte.

Oceni vest:
6
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Nemam poverenja

  pre 65 dana i 21 sat

  Izjasniću se na popisu kao Vojvođanin, onda kada popis bude organizovala Vojvodina.
  Do tada sam Jugosloven, jer je taj deo zakonski dozvoljen i niko mi ga ne može menjati.
  Ako stignu izjave izjašnjenih Vojvođana, više sam nego siguran da postoji šefčić, batica, koji ima uputstva partije kako da to rename-uje i kako da takve podatke upiše.
  Pozivam sve da par meseci nakon popisa provere podatke, bilo putem sajta Euprava na kome moraju pisati podaci o nacionalnosti, bilo putem Policije.

  Oceni komentar:
  8
  6
 • Normalno

  pre 65 dana i 18 sati

  U svakoj normalnoj državi se vrše popisi stanovništva pa ne vidim razlog da se i kod nas to ne uradi. Treba pomoći popisivačima da to što bolje učine. Pošto se od osamdesetih godina prošlog veka izjašnjavam kao Vojvodjanka normalno da ću to i sada uraditi.

  Oceni komentar:
  5
  9