Dobro jutro, Novosađani, gde pronaći nadu?

Dobro jutro, Novosađani, gde pronaći nadu?

Pored mnoštva loših vesti kojima smo okruženi i koje nas svakodnevno ranjavaju, jedna po jedna, čovek mora da nađe neki ventil i nadu jer, kako drugačije živeti.

Gledajući nekoliko dana unazad, imali smo 16-godišnjaka koji je teško povredio 17-godišnjaka, pokušaj skoka s Varadinskog mosta, pljačke, požare i, najgore, juče je jedan mladić (21) nesrećnim slučajem završio život dok je bio na policijskoj obuci. 

Uhapšen maloletni Novosađanin zbog krivičnog dela 

KRAJ DRAME: Sprečen pokušaj samoubistva (FOTO)

Mladić stradao na gradskom strelištu u Novom Sadu za vreme obuke, MUP: Nesrećan slučaj


"Ispod radara" je prošla vest da je prilaz stepeništu Petrovaradinske tvrđave zabranjen zbog mogućnosti trovanja gasom, a da su za sve "krivi" crvi. Ne zanima vas toliko ni to što nam se pojavljuju zarazne bolesti za koje postoji vakcina, a naš grad stoji "ponosno" na prvom mestu nevakcinisane dece jer, dok se ne desi "meni", ne interesuje me.

DZNS: U NS najmanji obuhvat imunizacije MMR vakcinom, svako dete koje ne boluje od hroničnih bolesti treba da je primi


Nema mnogo zainteresovanih ni za obeležavanje Novosadske racije, za temu da nam se fašizam vraća na, nekad velika, a nekad mala vrata, niti za priču našeg sugrađanina koji je izvajao spomenik "Porodica", jedan od tužnih simbola Novog Sada. Pored svih pametnih reči Jovana Soldatovića koje mnogi nisu pročitali, najstrašnije od svega je to koliko je bio ponosan što će svom voljenom Novom Sadu pokloniti legat koji sad truli zapušten na Tvrđavi.

Poslednji intervju Jovana Soldatovića, autora spomenika "Porodica": Povređuje me kad se kalkuliše sa Srebrenicom i Jasenovcem



Ipak, da lepe ljudske priče ipak dođu do čitalaca, dokaz je tekst o strogoj profesorki matematike koja je podjednako dobra i kao pevačica.

NOVOSAĐANI: Tatjana je profesorica matematike, a kada se lati mikrofona sve grmi i gori oko nje


Evo, ipak smo uspeli da završimo sa pozitivnim stvarima pa i vama preporučujemo da se okrenete  tim "malim" i "nevažnim" vestima, pričama u kojima možete da uživate, pomozite nekom i bićete sebi car, a to je velika stvar da se lepo započne dan ili nedelja.

Servisne informacije, Navigator

Klinici za ginekologiju i akušerstvo u Novom Sadu za poslednja 24 sata rođeno je 19 beba – 10 devojčica i devet dečaka. Čestitamo!

Bez struje su delovi Novog Sada, Rakovca i Nemanovaca, a vode nema u Sremskim Karlovcima.

Ostale servisne informacije potražite OVDE.

Raspored dešavanja u gradu pronađite u našem Navigatoru.

Vratila nam se "Knjeginja čardaša", sutra je premijera "Revizora", a sjajna izložba "Uroš Predić. Život posvećen lepoti i umetnosti" produžena do 12. februara.

Oceni vest:
7
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Podbarac

    pre 429 dana i 18 sati

    Nemam problema, u mom komsiluku zivi baka Nada, presla 90-tu, al nema veze, imamo Nadu!

    Oceni komentar:
    0
    9