Dobro jutro, Novosađani, idete li u Beograd?

Dobro jutro, Novosađani, idete li u Beograd?

Od kada se 3. maja u beogradskoj osnovnoj školi desio nezapamćen zločin i tragedija, dešavanja u Srbiji su skrenula s kursa kojim su se već neko vreme kretala relativno pravolinijski – na dole.

Dnu, o kom smo godinama pričali, svesni da, ipak, uvek može gore i niže, toliko smo se približili i to, ne samo oni koji inače "hejtuju", opominju, upozoravaju, već, čini se da su u njega još jače udarili oni koji su bili u višegodišnjoj "hibernaciji". Građani koji su na tragične posledice ovakvog vođenja države ukazivali sve vreme, takođe su teško podneli nekoliko stravičnih događaja koji su se desili za samo nekoliko dana, ali su dobili i dodatnu snagu i potvrdu da su sve vreme bili u pravu. Jer kad ti neko godinama na svako pitanje o zloupotrebama, kriminalnim radnjama... odgovara sa kilometrima izgrađenih puteva, potrebama za još jednim ili tri mosta i ponižavanjem, a većina građana to gleda kao najnormalniju i stvar koja je toliko ukorenjena, ne znaš više šta da uradiš, a da od svog života ne stvoriš još veći pakao.

Mnogi, godinama uspavani, osetili su strašnu potrebu da urade nešto, da spasu šta se spas'ti može i da svojoj deci ostave bar za nijansu bolji svet. Njihovo "buđenje" dalo je dodatni vetar u leđa "večitim bundžijama" kako bi neki reki, a ja ću ih nazvati "mislećim" i "aktivnim" građanima.

Da skratim priču – PREKIPELO JE! 

FOTO: Treći protest "Srbija protiv nasilja" u Beogradu još masovniji - Gazela i Brankov most blokirani

A to se najviše vidi u ponašanju i izjavama partije na vlasti koja je, pored brojnih gafova, između ostalog odlučila da u ovoj situaciji, umesto da je smiruje, dodatno dolila ulje na vatru organizacijom današnjeg, kako predsednik kaže, najvećeg skupa ikada održanog u Srbiji. Protest protiv protesta koji je protiv nasilja? Što je još gore, istog momenta svi smo se setili "kontramitinga" koji je 1996. organizovao Slobodan Milošević, u kom je došlo do obračuna između demonstranata s jedne i druge strane, a i do policijske represije. Tada je Milošević rekao i ono čuveno "Volim i ja vas!", ali posle toga je njegova vlast bila još više uzdrmana.

Pohvalila bih opoziciju i organizatore koji su protest "Srbija protiv nasilja" pomerili za subotu i time pokazali da nisu za nasilje, što vrhuška vlasti stalno pokušava da im nametne. Još jedan pogrešan korak Vučića je taj što će ljude koji dolaze o svom trošku i organizaciji još više motivisati da dođu jer je subota mnogima zgodnija i zbog posla. Njima, naravno više odgovara petak kad mogu da ucenjuju zaposlene u javnim preduzećima, a i da im ponude plaćenu ekskurziju do Beograda. 

Novosadski naprednjaci se grabe za putnike za skup 26. maja

 


Zanimljivo je i što su ovaj put pokušali da razbiju mit o autobusima pa će deo pristalica organizovano ići vozom. A i karte koje su bile rasprodate pre dve nedelje su se opet pojavile tako da će "soko" dva dana leteti "za sve pare".

Što se tiče protesta koji će biti sutra, svakim pogrešnim korakom, broj onih koji će da šeta "protiv nasilja" se povećava. Jedan od najvećih "Utisaka", još od nedelje je i priča oca stradale devojčice u istoimenoj emisiji gde smo saznali i sa koliko nestručnosti se vlast suočila sa ovom, toliko delikatnom i tragičnom sitacijom.

Napuštanje broda koji tone

Zorana, Šormaz, Stanislava Pak... Hoće li se ovaj niz nastaviti ili ćemo i danas saznati koji se to sportista učlanio u SNS "četrdeset četvrte" ili će i danas neka pevačica novokomponovane muzike da pljuje glumce koji su viđeni s narodom. Šta ćemo danas videti na ulicama glavnog grada? Hoće li opet oni koji su na silu dovedeni pokušati da šmugnu sa mitinga ili će "odraditi" svoje 3-4 hiljade? Hoće li ovaj put odlučiti da svojoj deci daju lekciju iz morala ili će im dati pola dnevnice?  Hoćemo li imati zastoj u funkcionisanju državnih insitutucija jer su neki morali da odu da kliču vođi? Hoćemo li ikada normalno živeti?

Sindikat: Pravna pomoć za prosvetne radnike na koje se vrši pritisak da idu na miting 26. maja 

"SRCE": Nezapamćen i nezakonit pritisak na zaposlene pred miting SNS-a


Navigator

Pred onima koji su nezainteresovani "za politiku", velik je izbor dešavanja u gradu ovog vikenda, ali ovaj put bez "Kritične mase" koja će biti u glavnom gradu republike, a ne pokrajine.

Kritična masa po prvi put otkazana 


  

Oceni vest:
19
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Šta to beše Ustav?

  pre 10 dana i 16 minuta

  Evo, sad ću, samo što nisam.
  Meni smeta ovo jutarnje ispiranje mozgova, gde je svaki javni kanal bio obavezan da pokaže pripadnika SNS-a kako nešto priča i filozofira.
  Džabe krečite, gospodo.
  Prvo da mi objasnite kako ste uhapsili onog strica onog iz Mladenovca zbog oružja - u doba kada ZA SVE građane važi jednak proglas o predaji oružja i aboliciji do 08 juna?
  Prekršili ste mu ustavna prava i time omogućili da svaki sudski postupak protiv njega bude ništavan.

  Oceni komentar:
  0
  18
 • piskaralo

  pre 10 dana i 6 minuta

  Dobro jutro, prekipelo je!

  Oceni komentar:
  0
  13
 • Božidar

  pre 9 dana i 18 sati

  A koji ćemo u Bg ? Šta je Bg dobroga doneo Vojvodini,Novom Sadu? Sve je prisvojio..i šume i vodu i mnogo toga. Da neće Djilas doneti dobrobit Vojvodini ? Da ne govorim o manjim gradovima koji muku muče...Od Subotice,Sombora, Kikinde,Zrenjanina....Imah ih još dosta...Imamo potencijal,imamo žito,imamo vode, imamo šume ali ništa nije naše...Sve za Beograd...Niste nam potrebni zaista...

  Oceni komentar:
  1
  8